Σε τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και έναν τραυματία ανέρχονται οι απώλειες του αρμενικού στρατού κατά το σοβαρό «θερμό» επεισόδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη από το νωρίς το πρωί της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου, στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν.

Ads

Σύμφωνα με την λιτή ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας, το Αζερμπαϊτζάν βομβάρδισε αρμενικές στρατιωτικές θέσεις στο Nerkin-Khand (περιοχή Syunik).

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Κρατικής Συνοριοφυλακή του Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με την οποία, πραγματοποίησε «στρατιωτική επιχείρηση στα σύνορα με την Αρμενία».

«Στις 13 Φεβρουαρίου, μονάδες της Κρατικής Συνοριακής Υπηρεσίας του Αζερμπαϊτζάν διεξήγαγαν “επιχείρηση αντιποίνων” ως απάντηση στη χθεσινή πρόκληση των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων.

Ads

Ως αποτέλεσμα της επιχείρησης καταστράφηκε ολοσχερώς θέση μάχης των Αρμενικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στον οικισμό, από όπου χθες οι Αρμενικές Ένοπλες Δυνάμεις βομβάρδισαν τις θέσεις των στρατευμάτων της Κρατικής Συνοριακής Υπηρεσίας του Αζερμπαϊτζάν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας Αζέρος στρατιωτικός», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την αζέρικη πλευρά, υπάρχουν σοβαρές απώλειες μεταξύ του αρμενικού στρατιωτικού προσωπικού.

Νωρίτερα, το αρμενικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι από τις 8:30 ώρα Μόσχας το Μπακού σταμάτησε να πυροβολεί προς την κατεύθυνση των αρμενικών θέσεων που βρίσκονται στην περιοχή Nerkin Khand στην περιοχή Syunik.

Την Δευτέρα, το Μπακού κατηγόρησε το Ερεβάν για βομβαρδισμό θέσεων στην κατεύθυνση Ζανγκελάν.

Το πρωί της Τρίτης, το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανέφερε, αρχικά, ότι υπάρχουν δύο νεκροί και δύο τραυματίες από τους βομβαρδισμούς των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν από την αρμενική πλευρά.

Τους τελευταίους μήνες δεν έχουν σημειωθεί παραβιάσεις της εκεχειρίας στα σύνορα των δύο χωρών, οι οποίες δουλεύουν πάνω στο τελικό σχέδιο της ειρηνευτικής συνθήκης.