Με τη συνοδεία των ΜΑΤ επιχείρησενα εισέλθει στο ΑΠΘ η Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου με τους φοιτητές να αντιδρούν έντονα καλώντας σε συγκέντρωση.

Ads

Είχε προηγηθεί άλλη απόπειρα των ΟΠΠΙ τη νύχτα της Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου να εισέλθουν στο ΑΠΘ αλλά εμποδίστηκαν από τους φοιτητές.

Τους έξι άνδρες των ΟΠΠΙ ενίσχυσαν έξι διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος είχε δηλώσει πως μέχρι να καταστεί πλήρης η εφαρμογή του νόμου και από την πλευρά των πανεπιστημίων, θα συνοδεύονται από άλλες δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε σε κανέναν αλλόφρονα περιθωριακό να τραυματίσει και να προκαλέσει ζημιά σε νέους Έλληνες αστυνομικούς που υπηρετούν τον κρίσιμο τομέα της ασφάλειας στα πανεπιστήμια», είπε επίσης ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ.

Ads

Σημειώνεται ότι, όπως ανακοινώθηκε, το βράδυ της Πέμπτης θα τραγουδούσαν οι Δημήτρης Ζερβουδάκης και ο Κώστας Πουλής έξω από την Πρυτανεία του ΑΠΘ μαζί με τους φοιτητές.