Ως θύμα επιχείρησε να παρουσιάσει το Νίκο Μιχαλολιάκο, αρχηγό της ναζιστικής Χρυσής Αυγής που κρίθηκε εγκληματική οργάνωση, ο συνήγορος του Δημήτρης Παπαδέλης. 

Ads

Αγορεύοντας υπέρ της αναστολής της ποινής ενόψει άσκησης έφεσης, ο δικηγόρος του υποστήριξε ότι στην περίπτωση Μηχαλολιάκου τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις για να πάρει την αναστολή, τυπικές και ουσιαστικές, όπως είπε. 

«Μιλάμε για έναν αρχηγό κόμματος. Δεν θα είχε κάνει κάτι να αποφύγει τη λοιδορία έστω της ΓΑΔΑ; Αλλά έμεινε εκεί, στο σπίτι του. Αν μπορούσαν να τον φέρνουν εδώ να τον δικάζουν με τις χειροπέδες, θα το έκαναν. Ζητάνε την κεφαλή επί πίνακι του Μιχαλολιάκου. Είναι αδίστακτοι», υποστήριξε. 

«Έκλεισε η εφημερίδα. Το κομματικό όργανο του κόμματος. Αυτό δεν είναι ανεπανόρθωτη βλάβη; Το κατάφεραν. Έχει ερημώσει το κόμμα, η οργάνωση. Δεν υπάρχει η φωνή αυτού του κόμματος και συγχαρητήρια στο think tank που το σκέφτηκε», πρόσθεσε. 

Ads

Κατόπιν προχώρησε ένα βήμα παραπέρα υποστηρίζοντας ότι «όλη αυτή η ιστορία κρίνεται», επειδή ο Μιχαλολιάκος «σήκωνε το χέρι το δεξί» και «όχι γιατί έκανε κάτι άλλο». 

«Ο Μιχαλολιάκος κινδυνεύει να πάει φυλακή, αλλά σκεφτείτε μετά από 4 χρόνια ποια θα είναι η συνέπεια αν αθωωθεί. Συντάσσομαι σε αυτό με την κυρία εισαγγελέα. Τον καταδίκασαν κάποιες εφημερίδες που είχαν το πάνω χέρι αλλά αυτές αλλάζουν. Τι θα γίνει αν αυτός ο άνθρωπος αθωωθεί;», είπε υποστηρίζοντας ότι υπάρχει βλάβη για τον αρχηγό της ναζιστικής οργάνωσης και την οικογένειά του.