Αίτημα προς το δικαστήριο κατέθεσε δια των συνηγόρων του ο Γιάννης Λαγός, προκειμένου να διερευνηθεί ποιος έδωσε εντολή να συλληφθεί ο ευρωβουλευτής στο αεροδρόμιο. Παράλληλα, ζήτησε να διαβαστούν δήλωσή του, στην οποία αναφέρει ότι εάν δεν του δοθεί αναστολή, θα έρθει στην Ελλάδα για να εκτίσει την ποινή του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο συνήγορος του Γ. Λαγού ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι «ήδη δόθηκαν ελαφρυντικά στην υπόθεση του Noor One και εμείς εδώ ασχολούμαστε με τα αυτονόητα».

Ads

«Αναφερθήκατε σε εκείνο το πλημμέλημα του Νίκου Μιχαλολιάκου σε ηλικία 22 ετών. Αυτό που μου δίνει κουράγιο είναι ότι για να καταφεύγουμε σε μια δικαστική απόφαση που εκδόθηκε πριν από 41 χρόνια, δείχνει την αδυναμία, την έλλειψη επιχειρημάτων. Ηταν τον Οκτώβριο του 1979 και η τέλεση της πράξης ήταν στα 19 του χρόνια και σήμερα είναι 63. Ποια ηθική και δικονομική αναγκαιότητα θα επιτρέψει σε οποιονδήποτε δικαστή να καταφύγει σε απόφαση 41 ετών για να τον κρίνει;», είπε από τη μεριά του ο συνήγορος και αδερφός του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας.

Ο δικηγόρος του Χρήστου Παππά απευθυνόμενος στην έδρα έσπευσε να ρωτήσει: «Αντέχει στη συνείδησή σας, κυρία πρόεδρε, να εκτίσουν τις ποινές τους πριν εκδοθεί η δεύτερη απόφαση;» Με την εισαγγελική πρόταση, την οποία χαρακτήρισε «απόλυτα νομικά τεκμηριωμένη» συντάχθηκε κατά την αγόρευσή της η συνήγορος του Γιώργου Γερμενή, ενώ σε ανάλογλο μήκος κύματος κινήθηκε και η υπεράσπιση του Δημήτρη Κουκούτση.