Καθησυχαστικός για την πορεία των διαβουλεύσεων μεταξύ Ελλάδας κι Ευρωπαίων εταίρων εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος αποκάλυψε ότι μέχρι της 5 Απριλίου θα συνεδριάσει εκ νέου το EuroWorking Group.

Ads

«Οι συζητήσεις είναι μεν εποικοδομητικές όμως, δεν έχουμε ακόμη φτάσει σε συμφωνία και για το λόγο αυτό οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και στην Αθήνα για τη συλλογή στοιχείων», σημείωσε ο επρόσωπος της Κομισιόν, ο οποίος ωστόσο αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την λεπτομερή κατάσταση των διαβουλεύσεων και την πορεί προς το κλείδωμα της τελικής λίστας μεταρρυθμίσεων.

Στη συνέχεια ανέφερε πως υπάρχει περίπτωση να διεξαχθεί τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group πριν από το καθολικό Πάσχα, δηλαδή πριν τις 5 Απριλίου, και μια δεύτερη συνεδρίαση στις 8 Απριλίου.

Ολοκληρώνοντας ο κύριος Σχοινάς δήλωσε πως το όργανο με πλήρη αρμοδιότητα για οποιαδήποτε εκταμίευση δόσεων είναι το Eurogroup το όποιο θα λάβει την απόφαση αυτή έπειτα από επιτυχή ολοκλήρωση του Euroworking Group.

Ads