Την απόφαση των τριών κορυφαίων υπουργών Άννας Διαμαντοπούλου, Ανδρέα Λοβέρδου και Γιάννη Ραγκούση να συγγράψουν κοινό άρθρο για την ρευστή κατάσταση που επικρατεί στη χώρα υπερασπίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Την ίδια ώρα, το άρθρο έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ενώ η αρθρογραφία από πλευράς ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται με το σημερινό άρθρο παρέμβαση του Ηλία Μόσιαλου στην εφημερίδα το Έθνος.

Ads

Ο Θόδωρος Πάγκαλος, υποστήριξε στη σημερινή του συνέντευξη, ότι οι τρεις υπουργοί έχουν έργο και δικαιούνται να μιλούν. Εν τω μεταξύ, το δικό του άρθρο παρέμβαση προχώρησε ο Ηλίας Μόσιαλος. Στο άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα το Έθνος, ότι η Ελλάδα δεν ισορρόπησε ποτέ ως κοινωνία στον άξονα υποχρεώσεις και δικαιώματα, με όλες οι πλευρές της κοινωνίας, πολιτικές και κοινωνικές, εργοδοτικές καισυνδικαλιστικές, ατομικές και συλλογικές να ισορροπούν μόνο πάνω στη βάρκα των δικαιωμάτων.

Επισημαίνει ότι είμαστε μια κοινωνία που οικοδόμησε ένα συνδικαλιστικό μοντέλο, το οποίο προσέλαβε καθαρά συντεχνιακό χαρακτήρα. Υποστήρίζει τέλος ότι πρέπει να περάσουμε σε ένα άλλο μοντέλο κοινωνικής, όπως επισημαίνει παρέμβασης.

«Μάχη διαδοχής» βλέπει η ΝΔ

Την εκτίμηση ότι η πρωτοβουλία των τριών κορυφαίων υπουργών απευθύνεται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ κι όχι στην κοινωνία διατύπωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Δευτέρας ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης. «Φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει ξεκινήσει μια μάχη διαδοχής» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «θυμίζει την κίνηση των “4”».

Ads

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σημείωσε πως είναι φανερό ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει και τώρα ο ένας μεταθέτει τις ευθύνες στον άλλο». Ερωτηθείς για το θέμα της συναίνεσης, ο κ. Μιχελάκης απέρριψε το ενδεχόμενο στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής από τη ΝΔ.

Εν τω μεταξύ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστήριξε ότι το κείμενο αποτελεί τον επίλογο μιας κομματικής διαδρομής του ΠΑΣΟΚ σε δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ 99,5.

«Η κυβέρνηση έχει αποτύχει και δε μπορεί να επιβάλλει την τάξη» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος εξέφρασε την ευχή να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Σε δηλώσεις του στο Mega, ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον κ. Παπούλια, από τον οποίο δήλωσε πως περιμένει “να πάρει πρωτοβουλίες και να συμβάλει θετικά, ώστε να φύγουμε από αυτή την κατάσταση”.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία των τριών υπουργών της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. υποστήριξε πως ξεκίνησαν τις διαδικασίες για τη διαδοχή, ενώ αναφορικά με το ενδεχόμενο εκλογών, δήλωσε πως θα πρέπει να είναι «η τελική πράξη απέναντι σε αυτό που ζούμε».

ΚΚΕ: Eπίδειξη μίσους, θράσους και υποκρισίας

«Οι υπουργοί της κυβέρνησης κάνουν επίδειξη μίσους, θράσους και υποκρισίας. Συναγωνίζονται σε αντιδραστικότητα, φιλοδοξώντας να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυριανό κυβερνητικό όχημα που θα περάσει πάνω από το λαό, συνθλίβοντάς τον», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

ΣΥΡΙΖΑ: Απύθμενο το θράσος

Για απύθμενο θράσος όσων βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή της κοινωνικής κατεδάφισης», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την κοινή επιστολή της κ. Διαμαντοπούλου, του κ. Λοβέρδου και του κ. Ραγκούση. Όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, η επιστολή των τριών υπουργών εντάσσεται φανερά στην προσπάθεια ανασύνταξης του μνημονιακού μπλοκ, «όπως αυτή επιχειρείται έντονα τις τελευταίες μέρες με μπροστάρηδες την κ. Μπακογιάννη, τον κ. Καρατζαφέρη, καθώς και εξωθεσμικών παραγόντων και διάφορων ΜΜΕ».

Δημοκρατική Συμμαχία: Δεν αρκεί η αρθρογραφία

«Τώρα που η κυβέρνηση βαθιά διχάζεται για τις διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να υλοποιήσει, δεν αρκεί η αρθρογραφία», δήλωσε η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη. «Όλοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους με πολιτικές πρωτοβουλίες και αποφάσεις. Η συγκρότηση υπερκομματικής κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος».