Στο Εφετείο Αθηνών συνεχίζεται σήμερα, η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή,  οι οποίοι είχαν κριθεί ένοχοι σε πρώτο βαθμό για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών ο καθένας.

Ads

Η διαδικασία συνεχίζεται με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του συντρόφου της Ηριάννας, ο οποίος έχει αθωωθεί.

Η πρώτη ημέρα της εκδίκασης -στις 21 Μαρτίου- ολοκληρώθηκε με τις καταθέσεις των γονέων της Ηριάννας και του Περικλή, αλλά και του αστυνομικού Γεώργιου Γουλιαμπάκη, παρουσία πλήθους αλληλέγγυων.

Και οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τρομοκρατική οργάνωση αμφισβητώντας το αποτύπωμα που αποτέλεσε και το μοναδικό στοιχείο για την καταδίκη.

Ads

«Ένα δείγμα DNA ούτε καταδικάζει ούτε αθωώνει. Από μόνο του δεν αρκεί», ήταν το σχόλιο του προέδρου της έδρας του δικαστηρίου την πρώτη μέρα της δίκης.

Και σήμερα αλληλέγγυοι βρίσκονται στα δικαστήρια της Λουκάρεως, όπου τα μέτρα της αστυνομίας είναι αυξημένα, με δύο κλούβες των ΜΑΤ και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ να βρίσκονται στο σημείο.

Η 29χρονη διδακτορική υποψήφια στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο 34χρονος πτυχιούχος Γεωπονικής, που είναι κρατούμενοι από τον περασμένο Ιούνιο -καθώς δεν έχει δοθεί αναστολή στην εκτέλεση των ποινών τους- βρίσκονται υπό την κρίση των δικαστών για την έφεσή τους και ενώ ήδη πολλοί νομικοί έχουν διατυπώσει έντονους προβληματισμούς τόσο για τα στοιχεία βάση των οποίων οι δύο νέοι καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό όσο και για την άρνηση της δικαιοσύνης να επιτρέψει την έξοδο τους από την φυλακή.

Η Ηριάννα, που από την πρώτη στιγμή αρνείται κάθε σχέση της με την «ΣΠΦ», βρέθηκε στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής τον Μάρτιο του 2011 μετά από έφοδο στο σπίτι του συντρόφου της Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου, ο οποίος συγκατοικούσε με τον Περικλή, όπου κοιμόταν και η ίδια.