Συνεχίζεται η κατάληψη της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ στο κέντρο έκδοσης λογαριασμών της ΔΕΗ  στην οδό Πειραιώς. Στόχος της Ομοσπονδίας είναι να εμποδίσει την έκδοση λογαριασμών με το τέλος ακινήτων, με τους συνδικαλιστές να διαμηνύουν ότι θα παραμείνουν στο χώρο όσο χρειαστεί. Xθες υπήρξε παρέμβαση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργου Παπακωνταντίνου, ο οποίος έδωσε εντολή στη διοίκηση της ΔΕΗ να ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση. Με σημερινή ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΔΕΗ γνωστοποιεί ότι μετά την παρέμβαση Παπακωνσταντίνου έδωσε εντολή προς τη νομική υπηρεσία να προσφύγει άμεσα στη Δικαιοσύνη.

Ads

 
Διαβεβαιώσεις για την έκδοση των λογαριασμών

Όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ, ως απάντηση στις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, θα ενεργοποιήσει σήμερα εναλλακτικούς τρόπους εκτύπωσης, έκδοσης λογαριασμών και αποστολής τους.

«Η ΔΕΗ ΑΕ ανακοινώνει πως έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί στην Επιχείρηση η κατάληψη του κέντρου έκδοσης λογαριασμών από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, η Διοίκηση της Επιχείρησης από την πρώτη στιγμή που η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μέσω ανακοινώσεων εξεδήλωσε την πρόθεσή της να παρεμποδίσει την έκδοση λογαριασμών εξασφάλισε, με ιδιαίτερο κόστος για την Επιχείρηση, εναλλακτικούς τρόπους εκτύπωσης και αποστολής, μηχανισμοί που θα ενεργοποιηθούν σήμερα. Η Διοίκηση καλεί τη ΓΕΝΟΠ να αποχωρήσει άμεσα από τις εγκαταστάσεις της Επιχείρησης και επισημαίνει ότι – κατόπιν και της σχετικής τοποθέτησης του εποπτεύοντος Υπουργού – έδωσε εντολή προς τη νομική υπηρεσία να προσφύγει άμεσα στη Δικαιοσύνη».

Ads

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κ. Φωτόπουλος, μόλις ενημερώθηκε για την ξαφνική κίνηση της ΔΕΗ υποστήριξε ότι δεν τον απασχολούν οι όποιες απειλές για νομικές κυρώσεις και πως το μόνο που τον προβληματίζει είναι ότι βρέθηκαν άλλοι τρόποι έκδοσης των λογαριασμών. Όπως τόνισε για τη όποια απόφαση ληφθεί θα πρέπει να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο κάτι που με δεδομένες τις εξελίξεις θα γίνει σχετικά γρήγορα.
 
Η κατάληψη ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης. «Ήρθαμε εδώ γιατί δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να κοπεί το ρεύμα σε χιλιάδες συνανθρώπους μας» δήλωσε από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος προβλέποντας ότι πάνω από 700.000 νοικοκυριά κινδυνεύουν να βυθιστούν στο σκοτάδι. «Εμείς το ρεύμα στον φτωχό, τον άνεργο δεν θα το κόψουμε κι ας μας βάλουν φυλακή…Ήρθαμε για να μείνουμε, για να δώσουμε μάχη», διεμήνυσε.
 

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, μιλώντας σε τηλεοπτικά κανάλια το πρωί της Πέμπτης, κατηγόρησε το Δημόσιο ότι χρωστά εκατομμύρια στη ΔΕΗ, και τόνισε: «Να φροντίσουν οι κύριοι να πληρώσουν αυτά που χρωστάνε στη ΔΕΗ και να αφήσουν τις απειλές εναντίον του κόσμου για τα χαράτσια. Να πληρώσουν αυτοί που “έφαγαν” δημόσιο χρήμα».
 
Την Τετάρτη το βράδυ ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι «στη σημερινή εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, κανείς δεν δικαιούται να παίζει παιχνίδια που μπορεί να κοστίσουν ακριβά στη χώρα» και κάλεσε τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να αποχωρήσει από το κτήριο. Έκανε μάλιστα γνωστό πως έχει δώσει εντολή στη διοίκηση της ΔΕΗ να ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση.
 
«Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού απέναντι στον άνεργο, τον φτωχό και τον μεροκαματιάρη. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν θα επιτρέψουν να μείνουν χωρίς ρεύμα φτωχοί συνάνθρωποι μας» ανέφερε χθες σε ανακοίνωσή η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.