Δεν λέει να σταματήσει το ράλι αυξήσεων των τιμών στην βενζίνη στη χώρα μας, με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας βενζινοπωλών Μιχάλη Κιούση να επιβεβαιώνει την αύξηση «όλη την εβδομάδα» αλλά και να αναφέρει και «μία μικρή αποκλιμάκωση στο πετρέλαιο κίνησης».

Ads

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Κιούσης αναφέρθηκε σε αυξήσεις 1,5-2,5 λεπτών την ημέρα που αντιστοιχούν μέχρι και σε 35 ευρώ στα 1.000 λίτρα.

«Ας ελπίσουμε, επειδή είδαμε μία σταθερότητα την Παρασκευή, ότι έχουμε φτάσει στα ιστορικά υψηλά και θα έχουμε αποκλιμάκωση, γιατί εδώ έχουμε δύο συγκυρίες αρνητικές, χώρια την αύξηση διεθνώς του βαρελιού, που συμπαρασύρει την τιμή των διυλισμένων προϊόντων, έχουμε και την ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, που έχουν έρθει περίπου στο ίδιο, οπότε αυτό στην αγορά των καυσίμων δεν συμφέρει», είπε αφήνοντας μια χαραμάδα ελπίδας πως μπορεί να σταματήσει το ράλι που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό, είναι η κινητήριος δύναμη της οικονομίας» επεσήμανε εμφανώς προβληματισμένος για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.