Ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης, που έχει καταδικαστεί ως συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή του βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά, είναι μεταξύ των συλληφθέντων της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ.

Ads

Ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης είχε καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό σε 12 χρόνια και 10 μήνες κάθειρξη και είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους. Σημειώνεται πως η κατάληψη στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ τερματίστηκε την Παρασκευή το πρωί.  Ο Γεωργιάδης καταδικάστηκε ως ο άνθρωπος που είχε νοικιάσει το «κρησφύγετο» της Σουρωτής, όπου κρατείτο ο Γ. Μυλωνάς κατά τη διάρκεια της 13ήμερης ομηρίας του. Στο κτίριο αυτό είχε συλληφθεί ο ίδιος, ο Βασίλης Παλαιοκώστας και δύο ακόμη συνεργοί τους.

Τον Οκτώβριο του 2014 είχε συλληφθεί στο «Ελ. Βενιζέλος» με την κατηγορία της απόπειρας παραβίασης περιοριστικών όρων, όταν προσπάθησε να ταξιδέψει στο Βέλγιο. Όπως είχε πει στους περιοριστικούς του όρους δεν αναφερόταν ρητά η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αλλά υπονοείτο. 

Συνολικά στην κατάληψη της Πρυτανείας συνελήφθησαν 14 άτομα (επτά άντρες και επτά γυναίκες). Τα ξημερώματα συνελήφθησαν ακόμη τέσσερα άτομα, τρεις Ελληνίδες και μία υπήκοος Πολωνίας, που σχετίζονταν με την κατάληψη, ακόμη τις πρώτες πρωινές ώρες, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, τρεις ημεδαποί και ένας υπήκοος Αλβανίας, για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ads