“Το νέο διαδικτυακό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ, με αντικείμενο την κυβερνοασφάλεια, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την CISCO, παρουσιάστηκε σήμερα σε ειδική διαδικτυακή εκδήλωση, παρουσία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη.

Ads

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, πρόκειται για την τρίτη σύμπραξη του ΟΑΕΔ με μεγάλο πολυεθνικό όμιλο, μετά τις Google και Amazon, που αποτελεί «προπομπό» για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την κατάρτιση, εστιάζοντας στις πιο σύγχρονες δεξιότητες, με ιδιαίτερη έμφαση στις ψηφιακές δεξιότητες”.

Με το παραπάνω κείμενο ανακοινώθηκε το νέο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τη Cisco.

Υπενθυμίζεται, ότι η Cisco είναι μεγάλη πολυεθνική της πληροφορικής που ανέλαβε να “χορηγήσει” το πρόγραμμα τηλεδιάσκεψής της (Webex) για τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης στην Ελλάδα. Οχι δωρεάν, όπως υποστήριζε το Υπουργείο Παιδείας, αλλά με συγκεκριμένο τίμημα, περίπου 2,5εκ ευρώ. Και με επιπλέον αντάλλαγμα τα προσωπικά δεδομένα-μεταδεδομένα 1,5εκ πολιτών τα οποία μπορεί να μεταπωλήσει όσες φορές θέλει βάσει και της σύμβασης δωρεάς που έχει υπογράψει με το ελληνικό δημόσιο.

Ads