Σε ύφεση βρίσκεται η ισχυρή φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής μεταξύ Μαρκόπουλου και Πόρτο Ράφτη, στην περιοχή Χεροβούνι και προκάλεσε καταστροφές σε σπίτια και αποθήκες ενώ αποτέφρωσε πολλά στρέμματα δάσους. Ως ύποπτα για εμπρησμό συνελήφθησαν τρία άτομα, τα οποία αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα εντός της ημέρας.

Ads

Στη σύλληψη των τριών ατόμων προχώρησε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Οι συλληφθέντες, δύο Έλληνες 57 και 35 ετών κι ένας αλλοδαπός 50 ετών θα οδηγηθούν σήμερα με τη διαδικασία του αυτοφώρου στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών με την κατηγορία του εμπρησμού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σήμερα Σάββατο, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και οι άνεμοι έχουν κοπάσει, ωστόσο, οι δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν στη θέση τους αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξουν αναζωπυρώσεις.

Σημειώνεται ότι από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές σε εξοχικές κατοικίες, καλλιέργειες και αποθήκες. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να διασώσουν το δάσος Κουβαρά και τους γύρω οικισμούς δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες, ενώ πυροσβεστικά αεροσκάφη άρχισαν ρίψεις νερού από νωρίς το πρωί. Η πυρκαγιά πέρασε από αυλές σπιτιών, προκαλώντας υλικές ζημιές σε κτίσματα και σε πέργκολες, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ads

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιών και για το Σάββατο σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ο πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) αφορά την περιφέρεια της Αττικής, τη Νότια Εύβοια, τις Κυκλάδες, τη Χίο, τη Σάμο και την Ικαρία.