Χειροπέδες σε δύο μέλη του Κολομβιανού καρτέλ, που έδρασε στην Ελλάδα αρπάζοντας ιατρικό εξοπλισμό από νοσοκομεία, πέρασαν αστυνομικοί στο Μιλάνο της Ιταλίας. Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο εκτέλεσης ελληνικού και ευρωπαϊκού εντάλματος.

Ads

Συλληφθέντες είναι δύο άνδρες 29 και 43 ετών, υπήκοοι Κολομβίας, που αναζητούνταν από τις ελληνικές αρχές για τις κλοπές μηχανημάτων από δημόσια νοσοκομεία. Η ελληνική Δικαιοσύνη έχει κινήσει ήδη τις διαδικασίες για να εκδοθούν στη χώρα μας. Ανάμεσα στα νοσοκομεία που είχαν εισβάλει είναι ο «Άγιος Σάββας», καθώς και εκείνα του Βόλου και της Λάρισας. Να σημειώσουμε ακόμα ότι οι δράστες είχαν «χτυπήσει» και σε άλλες χώρες, όπως η Ισπανία, η Γερμανία, η Τσεχία, η Ολλανδία και η Κροατία.

Για να «κλείσει» η συγκεκριμένο υπόθεση απομένει η σύλληψη ενός ακόμη ατόμου που έχει ταυτοποιηθεί και σε βάρος του εκκρεμεί ελληνικό και ευρωπαϊκό ένταλμα. Έχουν συλληφθεί ακόμα δύο άτομα -σε Κολομβία και Γερμανία- για τις κλοπές από τα ελληνικά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, ολόκληρη η ομάδα είχε έρθει στην χώρα μας μέσω Τουρκίας στις 11 Μαΐου 2017 και κατάφερε να διαφύγει στις 25 Μαΐου 2017 με πλαστά στοιχεία από το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ads