Οκτώ άτομα, ηλικίας από 17 έως 43 ετών, μέλη της Χρυσής Αυγής, συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκίδα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Εξετάζεται η συμμετοχή ακόμη επτά ατόμων που προσήχθησαν στη Χαλκίδα.

 
Στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Λιβανόβου, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν πέντε χρυσαυγίτες, όπως δήλωσαν οι ίδιοι, ηλικίας 25, 39, 17, 22 και 20 ετών. Ειδικότερα κατά τη σωματική έρευνα βρέθηκαν στον 25χρονο ένα δακρυγόνο σπρέι και μια πτυσσόμενη ράβδος (γκλομπ), στον 39χρονο δακρυγόνο σπρέι, στον 17χρονο μια πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο (γκλομπ), στον 22χρονο ένα δακρυγόνο, μια πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο (γκλομπ) και ένα σουγιά και ο 20χρονος ένα δακρυγόνο σπρέι, ένα σουγιά και μια κροτίδα.
 
Έρευνα πραγματοποιήθηκε και στις οικίες τους. Στο σπίτι του 22χρονου βρέθηκε ακόμη μια πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, δακρυγόνο σπρέι και σιδερογροθιά, ενώ στην οικία του 20χρονου στη Χαλκιδική αεροβόλο πιστόλι.
 

Ασπίδες, κράνη και ρόπαλα στη Χαλκίδα
 
Τρία άτομα συνελήφθησαν έξω από τα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Χαλκίδα, ένας 34χρονος, ένας 35χρονος και ένας 43χρονος, οι οποίοι είχαν τοποθετήσει στην είσοδο των γραφείων για άμεση χρήση, δέκα ρόπαλα, επτά κράνη και είκοσι ασπίδες. Η αστυνομία κινητοποιήθηκε μετά απο καταγγελία ατόμου που έβλεπε τα μέλη της Χρυσής Αυγής να κυκλοφορούν στο σημείο με ρόπαλα και κράνη. 
 
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ενεργειών προσήχθησαν ακόμη επτά άτομα για τα οποία εξετάζεται η συμμετοχή – εμπλοκή τους στην υπόθεση, ενώ αναζητούνται και αλλά άτομα, τα οποία ήταν στο σημείο μαζί με τους συλληφθέντες και κατά την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων διέφυγαν στους γύρω δρόμους.  

Ads