Στη σύλληψη των δύο αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι καταγγέλθηκαν για βιασμό εντός του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας από μία 19χρονη κοπέλα, προχώρησαν οι Εσωτερικές Υποθέσεις.

Ads

Η κοπέλα έχει ήδη εξεταστεί από ιατροδικαστή, ο οποίος θα διαβιβάσει τα πορίσματα στους «Αδιάφθορους» και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, στο ιατροδικαστικό πόρισμα φέρεται να υπάρχει αναφορά για ίχνη βιασμού.

Συγκεκριμένα, η έκθεση της ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης έφτασε στις 11 το πρωί σήμερα στο Εσωτερικών Υποθέσεων και από αυτή προέκυπτε πως υπήρχαν στοιχεία κακοποίησης. Εν συνεχεία η δικογραφία έφυγε, πήγε στον Εισαγγελέα και σύντομα εκδόθηκαν εντάλματα σε βάρος των δύο εμπλεκόμενων αστυνομικών τα οποία και εκτελέστηκαν επί τόπου.

Η νεαρή κοπέλα κατήγγειλε ότι μετέβη μαζί με τους αστυνομικούς στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα και ότι στα αποδυτήρια (στον χώρο που χρησιμοποιείται για να αλλάζουν) υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τους δύο άνδρες.

Ads

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, η κοπέλα περπατούσε στο κέντρο της Αθήνας με μία φίλη της όταν σταμάτησαν και έπιασαν κουβέντα με τους αστυνομικούς μία τετραμελούς Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Με διάφορες προφάσεις για κάποιες πληροφορίες που ζητούσε η 19χρονη, οι δύο από τους αστυνομικούς την οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας. Η φίλη της έφυγε, ενώ και οι άλλοι δύο αστυνομικοί της ομάδας, δεν συμμετείχαν στα όσα ακολούθησαν.

Από τη μεριά τους αστυνομικοί αρνούνται τα πάντα και υποστηρίζουν πως υπήρξε σεξουαλική επαφή της κοπέλας με έναν εξ’ αυτών, στο αυτοκίνητό του και μετά τη λήξη της βάρδιας.

Ειδικότερα, ισχυρίζονται ότι αυτή τους προσέγγισε στο Θησείο που εκτελούσαν υπηρεσία και άρχισε να τους μιλάει, κλείνοντας ραντεβού με έναν άνδρα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετά το πέρας της υπηρεσίας.

Ωστόσο καταθέσεις και βιντεοληπτικά υλικά τους “καίνε” και προκύπτει πως όσα υποστήριξε η 19χρονη είχαν βάση, αφού οι δύο επίορκοι αστυνομικοί οδήγησαν σε δωμάτιο του Αστυνομικού Τμήματος που χρησιμοποιείται ως αποδυτήρια και εκεί φέρονται να τη βίασαν.