Εξιχνιάσθηκε η δολοφονία του 70χρονου συνταξιούχου γιατρού, η οποία διαπράχθηκε χθες το βράδυ, μέσα στο διαμέρισμα – ιατρείο του, στην πλατεία Βάθη.

Ads

Δράστες είναι ένας 50χρονος υπήκοος Ρουμανίας και ένας 57χρονος Έλληνας, οι οποίοι και συνελήφθησαν μέσα στην πολυκατοικία, μετά από καταδίωξη και κατόπιν πάλης (προέβαλαν σθεναρή αντίσταση), από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Ο Ρουμάνος υπήκοος είναι από τις 17 Φεβρουαρίου δραπέτης φυλακών, ενώ κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, οπλοκατοχή, αρπαγή, σύσταση συμμορίας και άλλα αδικήματα.

Όσον αφορά στον  57χρονος Έλληνα,  κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη για απάτη, πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, παραβάσεις της νομοθεσίας περί παιγνίων και καζίνο και άλλα αδικήματα.

Ads

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛΑΣ, οι δράστες μπήκαν στο ιατρείο με σκοπό την ληστεία. Με την απειλή όπλων έδεσαν και φίμωσαν το θύμα και άρχισαν να ερευνούν τους χώρους για χρήματα και τιμαλφή.

Λόγω της άμεσης άφιξης των αστυνομικών, που ειδοποιήθηκαν από τους γείτοντες του θύματος, οι οποίοι άκουσαν τους θορύβους, εγκατέλειψαν την προσπάθεια τους.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα, ο θάνατος του γιατρού προκλήθηκε από την απόφραξη των αεροφόρων οδών (ασφυξία).

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.