Ένα βίντεο από τον προσφυγικό καταυλισμό της Σούδας στη Χίο κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Σε αυτό φαίνεται ένα 3χρονο αγοράκι να κακοποιείται από έναν άντρα. Το παιδί βρίσκεται στην ντουζιέρα του καταυλισμού και δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα από τον άντρα με αποτέλεσμα να πέφτει, να ξανασηκώνεται και πάλι από την αρχή. Κάποια στιγμή ένας άλλος άντρας επεμβαίνει και το βασανιστήριο του λαμβάνει τέλος.

Ads

Η δημοσιοποίηση του βίντεο – ντροπή σήμανε συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ., στις τοπικές αρχές αλλά και σε οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών με αποτέλεσμα έπειτα από έρευνα να εντοπιστεί ο δράστης. Το 3χρονο αγοράκι, απομακρύνθηκε άμεσα από τον καταυλισμό και βρίσκεται σε προστατευόμενος μέρο, ενώ ο άντρας που φαίνεται να το βασανίζει έχει συλληφθεί και κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος για τον καταυλισμός αντιδήμαρχος Γιώργος Καραμανής, όταν πληροφορήθηκε το γεγονός μαζί και η οργάνωση «Χαμόγελο του Παιδιού» προχώρησαν σε καταγγελία στην αστυνομία η οποία και πολύ σύντομα συνέλαβε τον 31χρονο Σύρο πρόσφυγα που φέρεται να είναι πατέρας του παιδιού.

Ο ίδιος δήλωσε στην αστυνομία ότι η γυναίκα του είναι στην Τουρκία με ένα άλλο παιδί και με το βίντεο ήθελε να την πείσει να περάσει και αυτή στη Χίο. Πάντως μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες διερευνάται ο ισχυρισμός του δράστη δηλαδή αναζητείται η γυναίκα που υποδεικνύει ως σύζυγο του και μητέρα του παιδιού. Οι αστυνομικές αρχές στο μεταξύ διερευνούν το ενδεχόμενο ο 31χρονος Σύρος να έχει απαγάγει το παιδί από άλλη οικογένεια Σύρων προσφύγων και να χρησιμοποιούσε το βίντεο για να τους εκβιάσει.

Ads

Θα πήγαινες στην Κύπρο για δουλειά;

Η αστυνομική έρευνα δεν σταματάει ωστόσο εκεί. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά διερευνάται το ενδεχόμενο ο δράστης του βασανισμού του μικρού παιδιού να είναι τζιχαντιστής. Φωτογραφίες που έχουν φτάσει στις αρχές τον δείχνουν άλλωστε οπλισμένο, με τις πληροφορίες που επίσης έχουν φτάσει στην αστυνομία, να κάνουν λόγο για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

Ακολουθεί το βίντεο – ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: