Τις 34 συλλήψεις έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση εξάρθρωσης των τριών συμμοριών που δρούσαν στην Αττική και είχαν ως ορμητήριο την Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, καθώς η αστυνομία προχώρησε στην Πρέβεζα στη σύλληψη ακόμα δύο.

Ads

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν μετά από έφοδο της αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων σε ξενοδοχείο στην Πρέβεζα, δύο άτομα, μέλη τα οποία ήταν της συμμορίας που δρούσαν στην Πολυτεχνειούπολη και  συγκεκριμένα στην συμμορία του 30χρονου αρχηγού που νοσηλεύεται στον «Ερυθρό Σταυρό», ενώ συμμετείχαν και σε ακόμη μία ανεξάρτητη συμμορία.

Πρόκειται για το διαβόητο Α. Πέπα 32 ετών μαζί με την 27χρονη σύντροφό του, ελληνικής υπηκοότητας και αλβανικής καταγωγής και εκείνη, για πλήθος ληστειών σε Αττική, Λαμία, Κόρινθο και Ναύπακτο, ανάμεσα τους και για συμμετοχή στην συμμορία της Πανεπιστημιούπολης.

Είναι γνωστός από το παρελθόν για την δράση του, όταν πριν μία δεκαετία, με την τότε συμμορία των ομοεθνών του με τα καλάσνικοφ, εισέβαλαν σε σπίτια στα Νότια Προάστια, λήστευαν γυναίκες και τις βίαζαν, πράξεις για τις οποίες αποφυλακίστηκε πριν περίπου ένα χρόνο.

Ads

Ο Πέπα όπως όλα δείχνουν, βρέθηκε στην Πρέβεζα με σκοπό αρχικά να κρυφτεί και στη συνέχεια να διαφύγει στην Αλβανία, για να αποφύγει την σύλληψη. Παρότι βαριά οπλισμένος ακόμα και με υποπολυβόλο, δεν πρόλαβε να αντιδράσει καθώς η έφοδος της Αστυνομίας ήταν καλά σχεδιασμένη και αστραπιαία, αφού γνώριζαν ότι είχαν να κάνουν με έναν πολύ σκληρό κακοποιό, ικανό για τα πάντα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της συμμορίας τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2022, δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη ένοπλων ληστειών σε καταστήματα, ενώ προέβαιναν και στην κλοπή οχημάτων τα οποία χρησιμοποιούσαν ως μέσα μετάβασης και διαφυγής από τα σημεία των ληστειών.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, περιλαμβάνονται δύο ακόμη άτομα τα οποία είναι έγκλειστα σε Καταστήματα Κράτησης.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.