Στη σύλληψη ενός 54χρονου άνδρα σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών προχώρησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ads

Ο καταζητούμενος Σ.Π. και ομογενής από το Καζακστάν, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε κατηγορηθεί το 2016, ως μέλος δύο εγκληματικών οργανώσεων δραστηριοποιούμενων στη διακίνηση κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών ουσιών, κατά την εξάρθρωση των οποίων συνελήφθησαν εννέα άτομα.

Πρόκειται για τον 54χρονο ιδιοκτήτη bar-restaurant ιαπωνικής κουζίνας (sushi) στους πρόποδες του Λυκαβηττού όπου γίνονταν κατά την Αστυνομία διακίνηση κοκαΐνης και χασίς αλλά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από την εμπορία των ναρκωτικών ουσιών.

Ο 54χρονος πιάστηκε σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα, χωρίς να προβάλλει την παραμικρή αντίσταση, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στις φυλακές Κορυδαλλού. Μαζί με τον 54χρονο συνελήφθη και μία 28χρονη υπήκοος Καζακστάν.

Ads

Η ιστορία

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κύκλωμα, το οποίο άρχισε να δρα από το 2013 όταν ο επιχειρηματίας μπήκε μέτοχος στο εστιατόριο -μπαρ του Κολωνακίου, ήταν χωρισμένο σε δυο ομάδες και διακινούσε κοκαΐνη και χασίς, στα κοσμικά κέντρα της περιοχής.

Μάλιστα από τις δεκάδες τηλεφωνικές συνομιλίες μελών του κυκλώματος αλλά και πελατών που έχει καταγράψει ο υπέρ-κοριός της Ασφάλειας, παρελαύνουν ονόματα «φωτιά» της κοσμικής Αθήνας, οι οποίοι αγόραζαν ναρκωτικά από την συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση.

Ήταν 9 Φεβρουαρίου του 2016 όταν και ξεκίνησε η τεράστια επιχείρηση της Αστυνομίας για τη σύλληψη όλων των μελών του κυκλώματος. Τότε κλιμάκιο της Ασφάλειας πήγε στο σπίτι του στο Λυκαβηττό, ωστόσο τα ίχνη του χάθηκαν.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της Δίωξης Ναρκωτικών συνελήφθησαν εννέα άτομα σε διάφορα σημεία της Αττικής. Αποκαλυπτικές ήταν οι απομαγνητοφωνήσεις και η αποκρυπτογράφηση των τηλεφωνικών συνομιλιών μεταξύ πελατών και διακινητών με αποτέλεσμα η σχετική δικογραφία να συμπεριλάβει αρκετά ηχηρά ονόματα.

Στη δικογραφία περιγράφεται ότι: «εντός του καταστήματος στο οποίο είχαν καθημερινή παρουσία, πωλούνταν ναρκωτικές ουσίες στους θαμώνες, οι οποίοι κατέβαιναν στο χώρο της τουαλέτας, για να πραγματοποιήσουν τις εν λόγω συναλλαγές, αφού προηγουμένως είχαν κάνει τηλεφωνική κράτηση στο κατάστημα, χρησιμοποιώντας σχετικές κωδικές ονομασίες, όπως «κράτηση για ένα άτομο», «τραπέζι», «μπουκάλι»». Σε διαφορετική περίπτωση φρόντιζε ένας συνεργάτης του «εγκέφαλου» να τοποθετεί τις ναρκωτικές ουσίες στις ζαρντινιέρες στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος, απ’ όπου και γινόταν η παραλαβή.

Μετά από 2,5 χρόνια, φαίνεται πως προδόθηκε από κάποιες «κινήσεις» κινητών τηλεφώνων, οι οποίες αρκούσαν για να τον εντοπίσουν. Στα τέλη της εβδομάδας, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και τελικά συνελήφθη.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 2-7-2017 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα ο 54χρονος είχε κατηγορηθεί το 2016, ως μέλος δύο εγκληματικών οργανώσεων δραστηριοποιούμενων στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης, κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης και M.D.M.A, κατά την εξάρθρωση των οποίων συνελήφθησαν εννέα (9) άτομα.(Σχετικό το από 11-2-2016 Δελτίο Τύπου).

Επιπλέον, μαζί με τον 54χρονο συνελήφθη και μία 28χρονη υπήκοος Καζακστάν, για κατοχή από κοινού μικροποσότητας ακατέργαστης κάνναβης.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν για τα αυτόφωρα αδικήματα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ επιπλέον ο 54χρονος σε εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε σε Κατάστημα Κράτησης».