Συνελήφθη, έπειτα από διεθνές ένταλμα, ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης περιφερειακών σταθμών Γιάννης Καραγιώργης. Το ένταλμα είχαν εκδώσει οι ολλανδικές αρχές, που τον κατηγορούν για απάτη, πλαστογραφία και δόλια πτώχευση εταιρείας του. Ο Γιάννης Καραγιώργης νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Ασκληπιείο Βούλας, καθώς επικαλέστηκε προβλήματα υγείας.

Ads

Ο Γιάννης Καραγιώργης είναι ιδιοκτήτης του ομίλου περιφερειακών καναλιών ΗellasΝet. Το HellasNet αποτελείται από 11 κανάλια και συγκεκριμένα τα Alfa Τηλεόραση Βορείου Ελλάδος (Ανατολική Μακεδονία και Θράκη), Corfu Channel/Τηλεόραση της Κέρκυρας (Δυτική Ελλάδα), Δίκτυο 1 Καστοριάς (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας), ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας (Στερεά Ελλάδα), Irida TV της Ρόδου (Δωδεκάνησα) PLP Αχαΐας (Πελοπόννησος), Sitia TV του Λασιθίου (Κρήτη), TVM Λέσβου (Βόρειο Αιγαίο), το Attica TV (Αττική) και το TRT Μαγνησίας (Θεσσαλία).

Ως υπεύθυνος ενημέρωσης του Δικτύου φέρεται ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Ο εφοπλιστής είχε περάσει μεγάλη κρίση το 1994, όταν ένα δυστύχημα στο δεξαμενόπλοιο «Στολίδι» οδήγησε σε ναυάγιο την εταιρεία του Silver Carre Vs, η οποία διέθετε 13 πλοία. Στο πλοίο είχε ξεσπάσει πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να καούν 20 ναυτικοί. Οι τράπεζες σταμάτησαν τότε τη χρηματοδότηση του,  ενώ οι ασφαλιστικές εταιρείες στράφηκαν κατά του ιδίου και της περιουσίας του, με αποτέλεσμα το επιχειρηματικό του «ναυάγιο».

Ads