Στα χέρια των βουλγαρικών Αρχών βρίσκεται ο αδελφός του εκτελεστή του Γιάννη Μακρή που δολοφονήθηκε στο Πανόραμα της Βούλας τον Οκτώβριο του 2018.

Ads

Ο καταζητούμενος τα ξημερώματα της Τρίτης πέρασε τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, προκειμένου να κρυφτεί στην πατρίδα του. Την πληροφορία ότι προσπαθεί να περάσει τα σύνορα είχε εδώ και μέρες η αστυνομία. 

Ο αδελφός του εκτελεστή ήταν αυτός που οδηγούσε το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε. Είχε εξαφανιστεί από την ημέρα της δολοφονίας και θεωρείται πως είχε βρει καταφύγιο σε κάποια βαλκανική χώρα προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.

Μετά από επιχείρηση της βουλγαρικής αστυνομίας σε κρησφύγετό του, ο Βούλγαρος συνελήφθη και αμέσως ειδοποιήθηκαν οι ελληνικές Αρχές για τη σύλληψη. Σε βάρος του Βούλγαρου υπάρχει διεθνές ένταλμα σύλληψης και αναμένεται να εκδοθεί στην Ελλάδα.

Ads

Οι Έλληνες αστυνομικοί ελπίζουν πως εκείνος ίσως «σπάσει» τη σιωπή του και αποκαλύψει το κίνητρο πίσω από τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή. 

Υπενθυμίζεται ότι το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής λίγους μήνες μετά τη δολοφονία Μακρή συνέλαβε τον 31χρονο Βούλγαρο, εκτελεστή «συμβολαίων θανάτου», για τον οποίο υπήρχαν ατράνταχτα στοιχεία πως ήταν αυτός που είχε σκοτώσει τον επιχειρηματία.

Ο 31χρονος είχε διαφύγει από το σημείο της εκτέλεσης με νοικιασμένο αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 35χρονος αδελφός του. Μάλιστα την επομένη της εκτέλεσης, τα δυο αδέλφια έφυγαν από Ελλάδα για Βουλγαρία, με λεωφορείο του ΚΤΕΛ.

Ο 31χρονος λίγους μήνες μετά την εκτέλεση του Μακρή επέστρεψε στην Ελλάδα μαζί με έναν φίλο του, προκειμένου να εκτελέσει ένα νέο «συμβόλαιο θανάτου», και συνελήφθη.