Συνελήφθησαν στο Γκάζι, μετά από καταδίωξη, οι δύο φερόμενοι ως δράστες της αιματηρής ληστείας στο Praktiker επί της οδού Πειραιώς στον Ταύρο, ένας εκ των οποίων είναι o επικηρυγμένος Συμεών Σεϊσίδης. Ο «ληστής με τα μαύρα» τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Ο συνεργός του Άρης Σειρινίδης που επίσης συνελήφθη, είναι καλά στην υγεία του.

Ads

Σε νεότερη ανακοίνωσή της η αστυνομία υποστηρίζει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο οι 2 συλληφθέντες να σχετίζονται με την αιματηρή ληστεία, την οποία η ανακοίνωση αποδίδει τώρα σε 2 αγνώστους. Οι Σεϊσίδης και Σειρινίδης φέρεται να συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό των 2 άγνωστων δραστών. Η κατάσταση της υγείας του Σεϊσίδη, ο οποίος τραυματίστηκε από σφαίρα αστυνομικού στο πόδι και νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο είναι σοβαρή.

Οι δράστες της ληστείας εισέβαλαν στις 20:45 το βράδυ σε κατάστημα Praktiker στον Ταύρο και πυροβόλησαν στο στήθος υπάλληλο του καταστήματος, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι δράστες άρπαξαν περίπου 50.000 ευρώ και διέφυγαν με κλεμμένο ΙΧ, ενώ στην προσπάθειά τους να διαφύγουν έκαναν χρήση χειροβομβίδας κρότου λάμψης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, το αυτοκίνητο βρέθηκε λίγο αργότερα στην οδό Ησιόνης, στα Πετράλωνα, μέσα στο οποίο υπήρχε ένα πιστόλι τουρκικής κατασκευής, το οποίο φαινόταν ότι είχε χρησιμοποιηθεί πρόσφατα. Ακολούθησαν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών στην ευρύτερη περιοχή.

Ads

Στο πλαίσιο των ερευνών αυτών, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, εντοπίστηκαν στο Βοτανικό, από πληρώματα περιπολικών της Άμεσης Δράσης, δύο άτομα τα οποία μόλις είδαν τους αστυνομικούς τράπηκαν σε φυγή. Ακολούθησε καταδίωξη και στη συμβολή των οδών Ζαγραίου και Ικαριαίων 10 εγκλωβίστηκε ο ένας ο οποίος απείλησε τους αστυνομικούς προτάσσοντας εναντίον τους πιστόλι. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν στο δεξί πόδι.

Ο δεύτερος συνέχισε να τρέχει, αλλά και αυτός συνελήφθη στην διασταύρωση Ιάκχου και Βουτάδων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ο ένας από τους δύο συλληφθέντες, ο οποίος τραυματίστηκε από σφαίρες αστυνομικών, δεν είναι ο καταζητούμενος για την υπόθεση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» όπως μεταδόθηκε αρχικά στα ΜΜΕ, αλλά ένας από τους επικηρυγμένους με 600.000 ευρώ «ληστές με τα μαύρα». Η σύγχυση προκλήθηκε γιατί μετά την σύλληψη του ο Σεισίδης έδωσε ψεύτικο όνομα, που συμπίπτει με καταζητούμενο για την «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο Συμεών Σεϊσίδης καταζητείτο με ένταλμα σύλληψης για ληστεία, σύσταση και συμμορία και ξέπλυμα χρήματος, καθώς και – με απόφαση του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοφορία και οπλοχρησία και με απόφαση από το 2004 με την οποία του επιβλήθηκε φυλάκιση για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Ο δεύτερος συλληφθείς, 34 ετών, κινείται, σύμφωνα με την αστυνομία, στο χώρο των αντιεξουσιαστών, αλλά δεν έχει προκύψει κάτι σε βάρος του. Ο 34χρονος διώκεται για παράνομη οπλοφορία και αντίσταση κατά της Αρχής και παραπέμπεται στον 2ο τακτικό ανακριτή, αν και πρόκειται για πλημμελήματα, λόγω των κατηγοριών που απαγγέλθηκαν στον Σεϊσίδη.

Στο μεταξύ, τα δύο όπλα τύπου Ζάσταβα και Γκλογκ, που έφεραν μαζί τους οι δύο συλληφθέντες εξετάστηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και, όπως ανακοινώθηκε, από τις έρευνες δεν προκύπτει να έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε υποθέσεις τρομοκρατικών ενεργειών.

Στην ομάδα των ληστών με τα μαύρα φέρεται να ανήκε και ο 30χρονος Γιάννης Δημητράκης, ο οποίος καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 25 ετών, για την ίδια ληστεία υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, για την οποία κατηγορείται και ο Σεϊσίδης. Με ευκαιρία την εκδίκαση της υπόθεσης του στο Εφετείο τον Απρίλιο, είχαν πραγματοποιηθεί συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις συμπαράστασης σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και στο Εφετείο της Αθήνας.