Το μεσημέρι της Κυριακής συνελήφθη και τρίτος δραπέτης από τις φυλακές Τρικάλων, απ’ όπου απέδρασαν το Σάββατο έντεκα κρατούμενοι, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της ΕΛ.ΑΣ.

Ads

Συνελήφθη από αστυνομικούς της αστυνομικής διεύθυνσης Λάρισας σε αγροτική περιοχή στα σύνορα των νομών Λάρισας και Τρικάλων.

Επίσης, δόθηκαν στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Τρικάλων, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των οκτώ υπολοίπων δραπετών που διαφεύγουν της σύλληψης.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις, κατά περίπτωση,  πράξεις της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή από κοινού, της στάσης κρατουμένων, της ηθικής αυτουργίας από κοινού σε διακεκριμένη παράνομη οπλοφορία πολεμικού τυφεκίου, χειροβομβίδων, της ηθικής αυτουργίας από κοινού σε παράνομη οπλοχρησία κατά συρροή, της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, της κατοχής όπλων στη φυλακή και της ηθικής αυτουργίας σε προμήθεια κινητού τηλεφώνου σε κρατούμενο του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων.

Ads

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί όλες οι υπηρεσίες της  ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλία, στη Δυτική Μακεδονία, στη Στερεά Ελλάδα, στην Ήπειρο και σε άλλες περιοχές για τον εντοπισμό των δραπετών και των δραστών της ένοπλης επίθεσης. Στο ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολυθεί συνδράμουν άνδρες της αστυνομίας, της ασφάλειας και δύο ελικόπτερα.

Στη δημοσιότητα  δόθηκαν επίσης, το Σάββατο, φωτογραφίες από τις έρευνες στο εσωτερικό των φυλακών. Απεικονίζονται αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν από τους κρατουμένους κατά την απόδραση, όπως αυτοσχέδια σκάλα για την οποία χρησιμοποιήθηκε μεταλλική σκάλα διώροφου κρεβατιού, λωρίδες από σεντόνια και ξύλα, καθώς και σχοινιά με γάντζους.