Αστυνομικοί του Κλιμακίου Συνοριακής Φύλαξης Σαγιάδας συνέλαβαν έναν αστυφύλακα που υπηρετεί σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής και μετέφερε παράνομα μετανάστρια. Ο αστυφύλακας συνελήφθη σε αστυνομικό μπλόκο στο Στόμιο Λωρίδας όταν μετέφερε την κοπέλα με τελικό προορισμό την Αθήνα, έναντι μη εξακριβωθείσας χρηματικής αμοιβής. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ads

Η κοπέλα από την Αλβανία είχε έρθει στην Ελλάδα από σημείο της περιοχής Μαυροματίου Σαγιάδας Θεσπρωτίας, της ελληνοαλβανικής μεθορίου απ’ όπου ο αστυφύλακας την επιβίβασε στο αυτοκίνητό του. Επίσης, κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς μία πλαστή βεβαίωση κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας διαμονής.

Ο αστυφύλακας και η μετανάστρια, που επίσης συνελήφθη, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας, ο οποίος αφού άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη, τους παρέπεμψε στον ανακριτή Θεσπρωτίας. Το αυτοκίνητο και η πλαστή βεβαίωση κατασχέθηκαν.