Ένας 48χρονος άντρας που εμπλέκεται σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας συνελήφθη από την αστυνομία. Στην κατοχή του βρέθηκε σκληρό πορνογραφικό υλικό με ανήλικα παιδιά. 

Ads

Τα πάντα ξεκίνησαν από μια διαδικτυακή έρευνα των γερμανικών Αρχών σε δίκτυο διαμοιρασμού υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Τρία από τα ηλεκτρονικά ίχνη που προέκυψαν οδηγούσαν στην Ελλάδα. 

Ενημερώθηκε έτσι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που αποτάθηκε στην Εισαγγελία Αθηνών. Εκδόθηκε Βούλευμα για τη σχετική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του συλληφθέντα που διατηρούσε μια από τις επίμαχες συνδέσεις διαδικτύου. 

Σε έρευνα στο σπίτι του 48χρονου σε περιοχή της Αττικής εξακριβώθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ βρέθηκαν χιλιάδες αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο) με σκληρό πορνογραφικό υλικό με παιδιά.  

Ads

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: δύο (2) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, τέσσερις (4) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και
κινητό τηλέφωνο.

Το κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση. Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 111 88

  • Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]

  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR