Παρά το γεγονός ότι ο Δημήτρης Καμπόσος έχει διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία το 2018, έπειτα από απόφαση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, βρέθηκε κανονικά στο 14ο Συνέδριο του κόμματος, όπως ενημέρωσε ο ίδιος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Ads

Ο κ. Καμπόσος είχε προκαλέσει αντιδράσεις όταν αρχικά είχε δικαιολογήσει τη βίαιη επίθεση που είχε δεχθεί ο τότε δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης κάνοντας λόγο για «προδότες», λόγω της στήριξής του τελευταίου στη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ μερικές ημέρες αργότερα προκάλεσε τη διαγραφή του με αντισημιτικό σχόλιο αφού περιέγραψε τον κ. Μπουτάρη ως «εκλεκτό των Εβραίων».

Το πλήρες σχόλιο είχε ως εξής: «Ενοχλήσαμε τον Μπουτάρη που είναι αρεστός των Εβραίων και δεν μπορεί λέει να ταλαιπωρείται ο Μπουτάρης. Ο Μπουτάρης μπορεί να λέει ό,τι θέλει να κάνει εκπομπές μέσα σε πορνεία. Να βρίζει όποιον θέλει, να λέει τον Καμμένο ότι δεν το γουστάρει και ότι είναι χοντρός. Ότι θέλει ξύλο ο μητροπολίτης Πειραιώς και μύρια χίλια άλλα. Αυτά όλα μπορεί να τα λέει ο Μπουτάρης γιατί φοράει το καπελάκι. Εμείς επειδή δε φοράμε το καπελάκι δεν μπορούμε να τα λέμε και πρέπει να μας επιτίθενται όλοι».

Ο κ. Μητσοτάκης, από τη θέση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τότε, είχε δικαιολογήσει την απόφαση της διαγραφής του κ. Καμπόσου ως εξής: «Ο κ. Καμπόσος διεγράφη για τα απαράδεκτα και ρατσιστικά σχόλιά του. Επαναλαμβάνω ότι δεν θα ανεχτώ μισαλλόδοξο και διχαστικό λόγο από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας».

Ads

Η ανάρτησή του: