Πέντε νομοσχέδια θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που συνέρχεται στις 14.00 υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου. Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου θα εγκριθεί και ο διορισμός του νέου διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Ads

Του υπουργικού συμβουλίου θα προηγηθεί συνεδρίαση του Διαθεσμικού Οργάνου, στις 11:00, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Τα πέντε νομοσχέδια που θα συζητηθούν είναι:
1. Ανάπτυξη της Δια Βίου Μάθησης και λοιπές διατάξεις του υπουργείου Παιδείας
2. Αναδιοργάνωση της Εθνικής Σχολής Δικαστών του υπουργείου Δικαιοσύνης
3. Υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας
4. Ενσωμάτωση Οδηγίας INSPIRE, του υπουργείου Περιβάλλοντος
5. Άσκηση ορισμένων δικαιωμάτων από μετόχους εισηγμένων, του υπουργείου Οικονομίας

Στο μεταξύ, χθες το πρωί, ο πρωθυπουργός συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη με τους υπουργούς της κυβέρνησης προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Στόχος του Γ. Παπανδρέου είναι η αλλαγή της γενικής διάθεσης που επικρατεί με την εφαρμογή του Μνημονίου Συνεργασίας. Σύμφωνα με το Βήμα, οι υπουργοί παρέδωσαν τα σημειώματα που τους είχε ζητήσει, τα οποία χωρίζονται σε τρεις ενότητες: μια απολογιστική, μια προγραμματισμού για τους επόμενους μήνες και προτάσεις για τη Β. Ελλάδα.

Ads

Το Μέγαρο Μαξίμου προγραμματίζει να ανακοινωθούν πρώτα τα κοινωνικά μέτρα σε εκδήλωση που θα γίνει για την 3η Σεπτέμβρη, ημέρα ίδρυσης του ΠαΣοΚ, κατά πάσα πιθανότητα στη Θεσσαλονίκη. Το σχέδιο για την ανάπτυξη και την οικονομία θα περιλαμβάνεται στην ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, η παρουσία του οποίου στην Έκθεση έχει μεγάλη βαρύτητα, αφού μάλιστα θα και είναι η πρώτη του.

Αντίστοιχες συσκέψεις για την προετοιμασία της εμφάνισης του πρωθυπουργού στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης αλλά και στην εκδήλωση για την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη κάνουν και στην Ιπποκράτους. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης συγκάλεσε χθες σύσκεψη για τον προγραμματισμό των σχετικών δράσεων, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι βουλευτές της Κεντρικής Μακεδονίας και οι υφυπουργοί Μπόλαρης, Μαγκριώτης και Θ. Τζάκρη.