Στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την κρίση Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων.

Ads

H συνεδρίαση γίνεται στη σκιά των αποκαλύψεων σχετικά με την παρακολούθηση από την ΕΥΠ του Στρατηγού Φλωρου σύμφωνα με την έκθεση της οποίας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αγόρασε ακίνητο 1.200.000 ευρώ εκ των οποίων τα 600.000 ευρώ πληρώθηκαν, όπως φαίνεται σε «μαύρα» χρημάτα.

Επιπλέον, στην έκθεση για τον στόχο «519c», όπως ήταν το κωδικό όνομα του κ. Φλώρου, αναφέρεται ότι «η κόρη του διαμένει στην Αγία Παρασκευή σε κατοικία έναντι των 1.500 ευρώ, το οποίο προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό για τον τρόπο ζωής του στόχου και αποπληρωμής των εν λόγω κινήσεων».

Όπως φαίνεται από τα παραπάνω, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ φέρεται να έχει εξασφαλίσει παράνομα χρήματα, γεγονός ωστόσο που δεν εξετάζεται περαιτέρω, ενώ σημειώνεται πως η έκθεση αυτή αφορά την παρακολούθηση του κ. Φλώρου από τις 9 Απριλίου 2022 έως τις 27 Μαΐου 2022 και δόθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου στις αρχές Ιουνίου, σύμφωνα με πηγές του Documento.

Ads

Από την έκθεση της ΕΥΠ προκύπτουν ακόμη τέσσερα βασικά στοιχεία από την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ: η κακή του σχέση με την ηγεσία του υπουργείο Άμυνας, οι διασυνδέσεις του με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη, τα ραντεβού «με τους Εβραίους» και μια ακόμα συνομιλία με τον Βασίλη Κικίλια.

Όλα αυτά δείχνουν ότι η παρακολούθηση του αφορούσε και την προσωπική του ζωή και δεν ήταν στο πλαίσιο παρακολούθησης «εθνικής απειλής».