Νέο ραντεβού έδωσαν σήμερα οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι από τις 08:00 το πρωί της Τετάρτης συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο. Σε ένδειξη συμπαράστασης απεργούν όλοι οι μόνιμοι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού. Αύριο, Πέμπτη, οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από την Ακρόπολη.

Ads

Έκτακτοι αρχαιολόγοι και συντηρητές της Ακρόπολης βρέθηκαν και χθες στην οδό Μπουμπουλίνας, διαδηλώνοντας για δεύτερη συνεχή εβδομάδα.

Τη διαβεβαίωση πως έως τις 31 Οκτωβρίου θα έχουν πληρωθεί όλοι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού έδωσε χθες ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.

«Ο υπουργός μάς κοροϊδεύει. Οι υπηρεσίες δεν έχουν πάρει ακόμα τα εντάλματα προκειμένου να γίνουν οι πληρωμές», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Νίκος Χασομέρης, πρόεδρος των συμβασιούχων.

Ads

Για το αίτημα της μονιμοποίησης, ο υπουργός είπε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, καθώς η μονιμοποίηση είναι παράνομη. «Αυτά ήταν καθαρά από την πρώτη στιγμή. Το θέμα αυτό αφορά το λιγότερο πάνω από 1.500 ανθρώπους. Οι άνθρωποι που κατεβαίνουν και κλείνουν την Ακρόπολη είναι 50. Οι άλλοι ξέρουν ότι αυτή είναι η μοναδική κυβέρνηση που προσπάθησε να κάνει κάτι», ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού.