«Πρωταρχική προτεραιότητα της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η απαραίτητη υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης, για το οποίο απαιτείται και ο αναγκαίος χρόνος για να εφαρμοστεί και να αποδώσει», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση δεν ανέχεται και δεν θα ανεχτεί στο μέλλον, καμία παρέκκλιση, γι’ αυτό πρέπει να πείσουμε και τους εταίρους μας».

Ads

«Δεν υπάρχει καμία απόφαση για νέα πρόσθετα και συμπληρωματικά μέτρα, καμία σκέψη. Η μόνη σκέψη που υπάρχει είναι να υλοποιηθεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας», απάντησε σε ερώτηση για το εάν στο χτεσινό υπουργικό συμβούλιο ελήφθησαν αποφάσεις για νέα μέτρα.

Επιπλέον, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι έως τις 15 Μαρτίου να υπάρξουν στοιχεία ότι ήδη ξεκινάει η υλοποίησή του ΠΣΑ. Τόνισε ακόμα ότι «υλοποιούμε το Πρόγραμμα, είναι ευθύνη δική μας να τρέξει και εφόσον αυτό υλοποιείται στους συγκεκριμένους χρόνους δεν θα υπάρχει ανάγκη νέων μέτρων» και διέψευσε ότι θα ληφθούν νέα μέτρα από την κυβέρνηση πριν τις 15 Μαρτίου.

Σχολιάζοντας τη συναίνεση εκ μέρους της ΝΔ, σημείωσε ότι «Δεν γνωρίζουμε εάν έχει υποχωρήσει η ΝΔ και ο κ. Α. Σαμαράς από τη συναίνεση σε αυτή τη δύσκολη οικονομική και πολιτική στιγμή. Από την πρώτη στιγμή εμείς καλούσαμε σε ευρύτατη κοινωνική αλλά και πολιτική συναίνεση και εκεί κρίνεται και ιστορικά ποιος πραγματικά βάζει πλάτη στο να ξεπεραστεί αυτή η κρίση».

Ads

Σχετικά με τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Δ. Αβραμόπουλου ότι με την απόφασή της για εξεταστική επιτροπή η κυβέρνηση «διχάζει» τους πολίτες και «δυναμιτίζει» τη συναίνεση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο κ. Αβραμόπουλος ήταν βασικός υπουργός της ΝΔ που έφερε τη χώρα σε αυτό το σημείο.

«Μάλιστα ήταν υπουργός Υγείας και γνωρίζουμε πολύ καλά τι χρέη συσσώρευσε στα ελληνικά νοσοκομεία», συμπλήρωσε ο κ. Πεταλωτής και υπογράμμισε ότι «θα πρέπει πρώτα, κάποιοι ειδικά που ήταν υπουργοί της ΝΔ, να το σκέφτονται πολύ περισσότερο προτού μιλήσουν».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, από την πλευρά του, διευκρίνισε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτε στη στάση της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά τη συναίνεση. «Όταν ο κ. Σαμαράς βλέπει ότι στραβώνει η πορεία, που ακολουθεί ο πρωθυπουργός, τότε έχει εθνικό καθήκον να ασκήσει κριτική και να προτρέψει τον πρωθυπουργό να διορθώσει την πορεία του».

Σχετικά με την εξεταστική επιτροπή, ο κ. Παναγιωτόπουλος, αφού υπογράμμισε ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν έχει τίποτα να φοβηθεί», εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι προσπαθεί να διασπάσει το εσωτερικό μέτωπο και να οδηγήσει στην πόλωση.

«Θέλουμε όλοι να λάμψει η αλήθεια, η αλήθεια όμως δεν είναι “αλά κάρτ”. Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να επιλέγει την κομματική αλήθεια και ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής θέλουν να λάμψει όλη η αλήθεια».

«Η κυβέρνηση για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να αποκτήσει μια καλή φήμη απέναντι στους κερδοσκόπους, δηλαδή απέναντι στις ανταγωνιζόμενες επιχειρήσεις και τα ανταγωνιζόμενα κράτη μέλη της ΕΕ με ένα στόχο και μοναδικό. Να διευρύνει το πεδίο της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που δρουν στην Ελλάδα είτε αφορούν ελληνικές επιχειρήσεις είτε και μεικτές με ξένα κεφάλαια. Αυτή την υπηρεσία προσφέρει η κυβέρνηση», σχολίασε η γ.γ. του ΚΚΕ.

«Οι εργαζόμενοι δεν έχουν την παραμικρή υποχρέωση να προσφέρουν ούτε μια δεκάρα, ούτε ένα ευρώ, ούτε ένα δολάριο. Αυτή τη στιγμή πρέπει να δείξουν το εξής πράγμα: Ότι δεν τρομοκρατούνται και δεν δέχονται να γίνουν αντικείμενα εμπαιγμού, κοροϊδίας από την πλευρά της κυβέρνησης και των συνεργαζόμενων με αυτή πολιτικών δυνάμεων», κατέληξε η Αλέκα Παπαρήγα.