Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στα νέα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, με τους δικηγόρους, τους δικαστικούς υπαλλήλους, τους συμβολαιογράφους και τους τους γιατρούς να απέχουν των καθηκόντων τους.

Ads

Συνεχίζουν την αποχή που έχουν κηρύξει από τη Δευτέρα οι δικηγόροι, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την υπαγωγή του κλάδου τους σε αυτούς που οφείλουν να καταβάλλουν ΦΠΑ. Στάση εργασίας, από τις 10:00 έως τις 12:00 πραγματοποιούν και οι δικαστικοί υπάλληλοι, αντιδρώντας στις ανακοινωθέντες περικοπές των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και στο πάγωμα μισθών που ανακοίνωσε για το επόμενο έτος η κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι νοσοκομειακοί γιατροί, ζητώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημερίων χωρίς περικοπές, και αντιδρώντας στα μέτρα που πλήττουν τους δημοσίους υπαλλήλους. Χθες το μεσημέρι είχαν συνάντηση με την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία κατέληξε σε ναυάγιο καθώς δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα τους.

Απέχουν από τα καθήκοντά τους ως και την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010 οι συμβολαιογράφοι. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, «Η επιβολή ΦΠΑ 21% στις γονικές παροχές, στις πωλήσεις που αφορούν στην πρώτη κατοικία, στα πληρεξούσια και στις λοιπές Συμβολαιογραφικές Υπηρεσίες επιβαρύνει σημαντικά τους Έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα τις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις»

Ads