«Δεν είναι φυσιολογική αντίδραση να πυροβολείς στον αέρα. Εγώ θα έτρεχα, αλλά δεν αποκλείω τίποτα. Αν απειλείται η ζωή σου, μπορεί και να κάνεις χρήση όπλου, επιτρέπεται. Προσωπικά δεν θα το έκανα», κατέθεσε σήμερα, Πέμπτη, ενώπιον του μεικτού Ορκωτού Άμφισσας ο διμοιρίτης των ΜΑΤ, που βρισκόταν κοντά στο σημείο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης του ειδικού φρουρού Επ. Κορκονέα, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 15χρονου στα Εξάρχεια το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008, επέμεινε ότι σημειώθηκαν επεισόδια από νεαρούς πριν τη δολοφονία του Αλέξη και ότι η χειροβομβίδα κρότου-λάμψης χρησιμοποιήθηκε για άμυνα από τους δύο ειδικούς φρουρούς.

Ads

Στηριζόμενος στη δήλωση του αρχηγού της διμοιρίας των ΜΑΤ ότι «οι κάλυκες εντοπίστηκαν στο σημείο του εγκλήματος», ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι δεν αποκρύφτηκαν στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος. «Άρα δεν αποκρύφτηκαν στοιχεία. Εάν το έγκλημα γινόταν συνειδητά, δεν θα είχε μαζέψει τους κάλυκες;», ρώτησε τον μάρτυρα ο Αλ. Κούγιας.

Άμεση ήταν η αντίδραση της μητέρας του Αλ. Γρηγορόπουλου, Τζίνας Τσαλικιάν, η οποία υπογράμμισε: «Πώς θα μπορούσε; Υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες!».

Σε ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης του Β. Σαραλιώτη, ο μάρτυρας είπε ότι «ιεραρχικά, πρωτοβουλίες κινήσεων έχει ο παλαιότερος. Ο νεότερος φέρνει προφορική αντίρρηση και στη συνέχεια μπορεί να κάνει προφορική αναφορά».

Ads

Ακολούθησε η κατάθεση του άνδρα των ΜΑΤ, Αθ. Ράττη, που ήταν σκοπός στη γωνία Χαρ. Τρικούπη και Ναυαρίνου, ο οποίος δήλωσε ότι άκουσε ένα «γνώριμο θόρυβο, σαν αντικείμενο που χτυπάει σε λαμαρίνα, ίσως σε αμάξι», ενώ στην αρχική του κατάθεση είχε κάνει λόγο για «κρότο». «Ένα περιπολικό φρέναρε απότομα επί της Χαρ. Τρικούπη και ο συνοδηγός κυνήγησε προς τη Ναυαρίνου ένα ή δύο άτομα, που πριν λίγο είχαν περάσει τρέχοντας από μπροστά τους. Όταν δευτερόλεπτα μετά, γύρισε με βήμα ταχύ, μπήκε στο περιπολικό και σταμάτησαν δίπλα μας. Μας ζήτησε να κατέβουμε κάτω. Πάρκαραν και κινήθηκαν προς Ναυαρίνου», πρόσθεσε.

Πηγή: Ελευθεροτυπία