Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα περιστατικά αποδοκιμασιών κατά πολιτικών προσώπων. Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μ. Παπαϊωάννου υποστηρίζει ότι πρωταγωνιστές των επεισοδίων σε βάρος βουλευτών είναι «στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με ονοματεπώνυμο». Στο ίδιο πνεύμα ο Χρήστος Παπουτσής ζήτησε από όλα τα κόμματα την καταδίκη της βίας και των προπηλακισμών εναντίον πολιτικών. Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε σε συνέντευξη του στον Τύπο της Κυριακής ότι η επικοινωνιακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ έχει «παγκαλοποιηθεί» πλήρως.

Ads


Αναλυτικά, ο Μ. Παπαϊωάννου κάλεσε τον Αλ. Τσίπρα να πάρει θέση και να καταδικάσει τα επεισόδια.
«Κατανοώ τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις συνιστώσες και γενικότερα τις αντικρουόμενες τάσεις που έχει στους κόλπους του. Επίσης είναι γεγονός, αποδεδειγμένο μάλιστα, ότι πρωταγωνιστές επεισοδίων είναι στελέχη του με ονοματεπώνυμο. Θα περίμενα λοιπόν και θα ήθελα να παίρνει σαφή θέση κυρίως ο πρόεδρός του για τα επεισόδια που, όπως προανέφερα, πλήττουν την ίδια τη δημοκρατία. Και βεβαίως ως ένας συντεταγμένος πολιτικός φορέας να αποδοκιμάζει κάθε φορά τα συγκεκριμένα γεγονότα. Είναι ευκαιρία, μετά την πρόσκληση του πρωθυπουργού, να συνεργαστούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας ώστε να αντιμετωπιστούν από κοινού τα θλιβερά και επικίνδυνα για τη δημοκρατία μας φαινόμενα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Χρήστος Παπουτσής
σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Έθνος, συσχέτισε τις επιθέσεις σε πολιτικούς με φασιστικές αντιλήψεις, υποστηρίζοντας ότι «επιχειρήσεις εκφοβισμού τέτοιου τύπου μας γυρνούν στις πιο σκοτεινές περιόδους της ελληνικής ιστορίας». Κάλεσε επίσης όλα τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους καταδικάζοντας τους προπηλακισμούς, σημειώνοντας ότι «δεν χωράει πολιτική και ιδεολογική βία στη Δημοκρατία».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «χάνει την σοβαρότητά του με πολύ γρήγορους ρυθμούς»,
σημειώνοντας ότι η επικοινωνιακή του πολιτική έχει «παγκαλοποιηθεί» πλήρως. «Η κυβέρνηση έχει ρίξει 3000 δακρυγόνα εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών, έχει ρίξει ξύλο σε παιδιά, ηλικιωμένους και περαστικούς, και τώρα φωνάζουν ότι είναι θύματα βίας. Όταν λοιπόν φτάνουν ως εκεί, για να μπορέσουν να κατεδαφίσουν την κοινωνία, ας μην παριστάνουν τους έκπληκτους που τους αποδοκιμάζουν», τόνισε.

Σημείωσε επιπλέον ότι το κυβερνών κόμμα είναι σε τόσο απελπιστική κατάσταση,
«που προβοκάτσια και να επιχειρήσουν θα στραφούν εναντίον τους», επισημαίνοντας ότι ο κοινοβουλευτισμός και η δημοκρατία κινδυνεύουν από αυτούς που συμπυκνώνουν το μεσοπρόθεσμο σε ένα άρθρο και που εκβιάζουν τους βουλευτές τους.