Η απόφαση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο Siemens να ζητήσει από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να αποστείλει στην επιτροπή αντίγραφο των πρακτικών των συνεδριάσεων του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου και της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και των αντίστοιχων αποφάσεων με τις οποίες απορρίφθηκε το αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης να τεθεί σε προσωρινή αργία ο διωκόμενος ποινικά και πειθαρχικά ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ads

Με το έγγραφο ζητείται να αποσταλούν τα πρακτικά «προκειμένου να αξιολογηθούν και να διερευνηθεί το ενδεχόμενο συγκάλυψης ευθυνών κάθε εμπλεκομένου υπαίτιου από πράξεις ή παραλείψεις των δικαστικών λειτουργών που χειρίζονταν τη συγκεκριμένη υπόθεση». Η απόφαση ελήφθη στην αρχή της συνεδρίασης και ενώ δεν είχαν προσέλθει ακόμη οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για «απαράδεκτη και αντισυνταγματική κίνηση, αφού δεν νοείται να ελέγξει η εξεταστική επιτροπή τις δικαστικές αποφάσεις», έκαναν λόγο οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας την επιστολή «συνταγματικό πραξικόπημα».