Ασαφείς ήταν και οι σημερινές απαντήσεις του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα στις ερωτήσεις της προέδρου του Μεικτού Ορκωτού Άμφισσας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση δολοφονία του 15χρονου Αλ. Γρηγορόπουλου το Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια. Στην κατάθεσή του, ο βασικός κατηγορούμενος δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως «έβλεπα το όπλο και τους συγκεντρωμένους όταν πυροβόλησα».

Ads

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», η ίδια η πρόεδρος του δικαστηρίου Αντζελίτα Παπαβασιλείου σχολίασε: «Είναι τόσο αντιφατικά αυτά που λέτε και δεν μπορώ να σας παρακολουθήσω» σχετικά με το γιατί και πως προέβη στην πράξη ο πυροβολισμός.

Ο Επ. Κορκονέας κατέθεσε ότι τη στιγμή του πυροβολισμού δεν σκέφτηκε τίποτα. «Ήταν σαν να πάγωσε το μυαλό μου» σημείωσε και πρόσθεσε όταν πυροβόλησε κοιτούσε μπροστά, ενώ σε άλλη του απολογία είχε ισχυριστεί ότι πυροβόλησε την ώρα που έτρεχε για να ξεφύγει.

Σε ερώτηση, της προέδρου Αντζελίτας Παπαβασιλείου, για το που βρισκόταν ο συνάδελφός και συγκατηγορούμενος του, Βασίλης Σαραλιώτης, την ώρα του πυροβολισμού, απάντησε: «Υποθέτω ότι ήταν πίσω μου, έπειτα από τον πυροβολισμό γύρισα και τον είδα».

Ads

Αποσπάσματα από τις ερωτήσεις της προέδρου και τις απαντήσεις του Επ. Κορκονέα:

Πρόεδρος: Το μοναδικό μέσο για να αποφύγετε τον κίνδυνο και να διαφυλάξετε τη σωματική σας ακεραιότητα ήταν μόνο η χρήση του όπλου; Εκείνο το βράδυ έγιναν σοβαρά επεισόδια. Άνθρωποι από τα ΜΑΤ κατέληξαν τραυματισμένοι στα νοσοκομεία. Καιγόταν η Αθήνα. Κανείς όμως δεν χρησιμοποίησε το όπλο.

Επ. Κορκονέας: Δεν μπορώ να ξέρω.

Πρόεδρος: Είσαστε εξοικιωμένος με το όπλο σας;

Επ. Κορκονέας: Όχι.

Πρόεδρος: Πόσες φορές είχατε κάνει σκοποβολή με αυτό το όπλο;

Επ. Κορκονέας: Δύο – τρεις φορές με δική μου πρωτοβουλία.

Πρόεδρος: Αν δεν είχατε εξοικίωση γιατί επιλέξατε να πυροβολήσετε;

Επ. Κορκονέας: Δεν το σκέφτηκα. Έγινε στιγμαία.

Πρόεδρος: Θέλατε να κάνετε προειδοποιητική βολή;

Επ. Κορκονέας: Ναι.

Πρόεδρος: Και ποια ήταν η ενδεδειγμένη θέση για να κάνατε προειδοποιητική βολή;

Επ. Κορκονέας: Προς τα ψηλά.

Πρόεδρος: Και εσείς πως χτυπήσατε;

Επ. Κορκονέας: Δεν μπορώ να πω με σιγουριά. Ίσως πάνω στη σύγχυσή μου μου να ήταν λίγο μρποστά. Το όπλο το έβλεπα μπροστά μου και κάθετα.

Πρόεδρος: Όταν κάπιοιος πυροβολεί στον άερα το βλέπει το όπλο;

Επ. Κορκονέας: Όχι.