Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ερευνά τη σύνδεση της ομάδας του συλληφθέντα Γιώργου Πετρακάκου με την οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ). Το «κλειδί» για τη σύνδεση είναι το ρουκετοβόλο RPG που βρέθηκε στην «υπόγεια γιάφκα» που βρέθηκε στην αγροικία στο Μώλο Φθιώτιδας.

Ads

Ο Γιώργος Πετρακάκος με την ομάδα του είχαν θάψει βαρύ οπλισμό στο αυτοσχέδιο parking της αγροικίας. Οι αρχές με τη βοήθεια εκσκαφέα και ανιχνευτών μετάλλων έχουν εντοπίσει μέχρι τώρα θαμμένα σε σακούλες ένα ρουκετοβόλο RPG, δύο ούζι, 6 Καλάσνικοφ, 7 γεμιστήρες, χειροβομβίδες, πυροκροτητές, 2 σιγαστήρες για Καλάσνικοφ, πυροκροτητές, ζελατοδυναμίτιδα και μεγάλο αριθμό φυσιγγίων. Τα όπλα έχουν μεταφερθεί για εξέταση ώστε να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια επίθεση στο παρελθόν.

«Κλειδί» για τη σύνδεση του Πετρακάκου με την οργάνωση ΟΛΑ αποτελεί το ρουκετοβόλο RPG. Η οργάνωση είχε χρησιμοποιήσει RPG στην απόπειρα επίθεσης κατά των γραφείων της ΝΔ, αλλά και κατά των εγκαταστάσεων της αντιπροσωπείας της Mercedes στη Μεταμόρφωση.

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα, ο Γιώργος Πετρακάκος αλλά και η σύντροφός του κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους στον ανακριτή. Οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, δύο αδέλφια και ο πατέρας τους, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα Τρίτη. Ο Πετρακάκος, κατά την ανάκριση, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή σε τρομοκρατικές ενέργειες ενώ για τα όπλα είπε πως τα είχε κρύψει ώστε να μην έχουν πρόσβαση η γυναίκα και τα παιδιά του.

Ads