Καταζητούμενοι ως μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» φέρεται να είναι οι δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας και στα ΕΛΤΑ το πρωί της Παρασκευής στον Βελβενδό Κοζάνης. Οι συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί μάλιστα στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία Θεσσαλονίκης, όπου και ανακρίνονται.
 

Ads

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. σε βάρος των δύο εξ αυτών εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως εξετάζεται το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να έχουν συμμετάσχει και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες στην περιφέρεια και στην Αττική, όπως τελευταία, η επίθεση στο εμπορικό κέντρο The Mall.
 
Παράλληλα, οι πληροφορίες αυτές θέλουν τον έναν από τους συλληφθέντες να είναι ο «τοξοβόλος του Συντάγματος», ο οποίος είχε συλληφθεί προ διετίας σε επεισόδια στο Σύνταγμα όταν χρησιμοποιώντας τόξο είχε επιχειρήσει να ρίξει βέλος κατά ανδρών των ΜΑΤ. Ο ίδιος είχε επίσης προσαχθεί για επεισόδια στην Πάρνηθα και είχε θεωρηθεί ύποπτος για συμμετοχή στην προ διετίας συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη
 
Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι στην κατοχή των συλληφθέντων, όλοι τους ελληνικής καταγωγής, βρέθηκε βαρύς οπλισμός, ο οποίος εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν σε άλλες εγκληματικές πράξεις.
 
Οι τρεις από τους δράστες συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη στη Βέροια και ο τέταρτος  στην περιοχή της Πτολεμαΐδας, ενώ σε εξέλιξη είναι αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων δραστών.