Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση  του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα η οποία γίνεται λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. 

Ads

Στις συναντήσεις που έχει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων θα τους ενημερώσει για τη συνάντηση ενώ στο τραπέζι αναμένεται να πέσει και το ζήτημα του εκλογικού νόμου. 

Πάντως ο διάλογος που είχαν μπροστά στις κάμερες ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν χαλαρός χωρίς ενδείξεις για τις προθέσεις τους και τον διάλογο που θα έχουν κατ’ ιδίαν και δεν αναμένεται ιδιαιτέρως συναινετικός. 

Στον διάλογο που είχαν ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στις κάμερες αναφέρθηκαν τα εξής:

Ads

-Πότε επέστρεψες;
-Χθες το βράδυ.
-Πρόλαβες να ξεκουραστείς από το jet lag;
-Συνηθισμένο το βουνό.
-Πόσο μείνατε;
-Δυο μέρες τα απολύτως απαραίτητα.
-πρέπει να πίνεις πολύ νερό και να κάνεις γυμναστική.
-νερό πολύ πίνω. 

Μία ώρα αργότερα ο κ. Μητσοτάκης θα δεχθεί την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά ενώ το απόγευμα  στις 17.00 και στις 18.00 αντίστοιχα θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο και τον γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο κύκλος των συναντήσεων θα μείνει ανοιχτός μέχρι το πρωί της Δευτέρας οπότε και έχει στις 11.00 προγραμματιστεί η συνάντηση με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Δημήτρη Κουτσούμπα.