Οριστικοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στις Βρυξέλλες, όπως ανέφεραν πηγές του Μαξίμου.

Ads

Είχε προηγηθεί η επιβεβαίωση του τριμερούς ραντεβού από τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, όπως μετέδωσαν το Bloomberg αλλά και το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA, ότι ο κ. Τσίπρας την Τετάρτη θα συναντηθεί με την κ. Μέρκελ και τον κ. Ολάντ μετά το δείπνο των ηγετών της Ε.Ε. που θα γίνει στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Όπως ανέφερε, εξάλλου, με το Μαξίμου, το τετ-α-τετ Κορυφής πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πολιτικής λύσης που επιδιώκει η κυβέρνηση, με σκοπό την επίτευξη μιας έντιμης συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της.

Σύμφωνα, πάντα με τις ίδιες πηγές, στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ – CELAC την  Τετάρτη και την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά επαφών με ξένους ηγέτες. Ενδεικτικά, θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Χιλής Μισέλ Μπασελέτ, την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσσέφ, τον πρόεδρο της Βολιβίας Έβο Μοράλες, τον πρόεδρο του Εκουαδόρ Ραφαέλ Κορρέα, τον αντιπρόεδρο της Κούβας Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ και τον υπουργό Εξωτερικών της Αργεντινής Χέκτορ Τίμερμαν.

Ads