Σειρά συναντήσεων, με το βλέμμα στραμμένο στο ελληνικό χρέος, θα έχει σήμερα στην Αθήνα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου.

Ads

Στις 2 μετά το μεσημέρι, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Νωρίτερα, στις 11:00 ο κ. Λιου θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και μετά το τέλος της συνάντησης θα ακολουθήσουν οι δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Επίσης ο Αμερικανός υπουργός θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και τον υφυπουργό Αλέξη Χαρίτση, καθώς και με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν την επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, δήλωσε σε συνέντευξή του στους Financial Times, πως το πραξικόπημα στην Τουρκία και η αναταραχή στη χώρα, καθιστά περισσότερο από ποτέ σημαντική τη λύση του οικονομικού προβλήματος της γειτονικής Ελλάδας ώστε να λειτουργήσει ως άγκυρα σταθερότητας στην περιοχή.

Ads

«Θα ήλπιζα να αλλάξει το κλίμα στο οποίο διεξάγονται οι συζητήσεις για την ελάφρυνση χρέους, γιατί από μόνο του αυτό είναι σωστό να γίνει και γιατί σε μια στιγμή που η Ελλάδα είναι σε μια γεωπολιτικά σημαντική θέση είναι καλή στιγμή να ενισχυθεί το οικονομικό της μέλλον», τόνισε.