Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνασπισμού είχαν σήμερα στα γραφεία τους οι Οικολόγοι Πράσινοι. Από την πλευρά του Συνασπισμού κατατέθηκε προς τους Οικολόγους Πράσινους πρόταση διαλόγου και κοινών δράσεων για το μεταναστευτικό, τον Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους και τη διαχείριση των απορριμμάτων και γενικά ζητήματα υπεράσπισης του περιβάλλοντος.

Ads

Ωστόσο ο ΣΥΝ τόνισε ότι η πρόταση δεν αφορά γενική πολιτική συνεργασία, αλλά συμφωνία για κοινή ή και παράλληλη δράση στα ζητήματα που παραπάνω αναφέρονται. Οι Οικολόγοι Πράσινοι σημείωσαν ότι δεν έχουν προνομιακούς συνομιλητές, ενδιαφέρονται όμως για τον προγραμματικό διάλογο για συγκεκριμένα ζητήματα. Οι Οικολόγοι τόνισαν ότι θεωρούν εξαιρετικά επίκαιρα για την κοινωνία και τα τρία θέματα που προτάθηκαν για διάλογο, θέματα με τα οποία έχουν και οι ίδιοι ασχοληθεί. «Η κρίση άλλωστε επιβάλλει στις πολιτικές δυνάμεις να συζητούν μεταξύ τους περισσότερο», τόνισαν.

Οι δύο πλευρές κατέληξαν στον καθορισμό χωριστών επόμενων συναντήσεων διαλόγου ανά θέμα, με αντικείμενα το μεταναστευτικό, τον Λογιστικό Έλεγχο του χρέους και τη βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων.

Από τον Συνασπισμό, που είχε την πρωτοβουλία για τη συνάντηση, συμμετείχε ο Γραμματέας της ΚΠΕ Δημήτρης Βίτσας και οι Χρ. Παπαδόπουλος, Ειρ. Κατσινοπούλου, Γ. Τόλιος, ενώ από τους Οικολόγους Πράσινους συμμετείχαν οι Ελ. Ιωαννίδου, Ι. Κοντούλη, Γ. Παρασκευόπουλος, Γ. Τσιρώνης.

Ads