Τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς θα συναντήσει αύριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

Ads

Στις 06:45 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων από την χώρα μας προς το Λουξεμβούργο. Η εκδήλωση θα γίνει παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, του υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Γιαν Άσελμπορν και του Αναπληρωτή υπουργού για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Ιωάννη Μουζάλα, καθώς και του Έλληνα Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Θα ακολουθήσει η επιβίβαση των προσφύγων σε αεροσκάφος εμπορικής πτήσης ενώ στις 07:30 θα πραγματοποιηθούν δηλώσεις στα Μέσα ενημέρωσης των Αλέξη Τσίπρα, Μάρτιν Σουλτς, Γιανς Άσελμπορν και Δημήτρη Αβραμόπουλου στην αίθουσα Α΄, Πύλη 9.

Στις 09:30, στο Μέγαρο Μαξίμου, θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Στη συνάντηση θα παρευρίσκονται ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Γιαν Άσελμπορν και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. 

Ads

Στις 10:30 θα ακολουθήσει διμερής συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Μάρτιν Σουλτς. Μετά το τέλος της συνάντησης θα γίνουν κοινές δηλώσεις. 

Στις 11:30 ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για της Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Νίκο Ξυδάκη και τον Αναπληρωτή υπουργού για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Ιωάννη Μουζάλα θα επισκεφτούν το κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες. Στο συγκεκριμένο χώρο θα γίνει και μια μικρή εκδήλωση προς τιμή των εθελοντών.

Στις 12:30 ο Μάρτιν Σουλτς θα μεταβεί στο κέντρο προσφύγων στο Βοτανικό συνοδευόμενος, πάντα, από τους υπουργούς Νίκο Ξυδάκη και Ιωάννη Μουζάλα.