Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση είχε σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με θέμα συζήτησης το μεταναστευτικό.

Ads

Μετά τη συνάντηση ο κ. Τσίπρας, σε σύντομη δήλωσή του, ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί στη Βουλή ορισμένες αξίες» και «θα συγκρουστεί με το συντηρητικό μέτωπο, καθώς και με ένα κομμάτι της Εκκλησίας».

Νωρίτερα, σε ημερίδα που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για την απόδοση ιθαγένειας σε μετανάστες, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για σημαντική υποχώρηση της κυβέρνησης στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια και τα πολιτικά δικαιώματα, που δόθηκε ως αντάλλαγμα στους κυρίους Σαμαρά και Καρατζαφέρη, «προκειμένου να στηριχθεί η κυβέρνηση στη νεοφιλελεύθερη οικονομική της πολιτική».

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για «καλλιέργεια ενός πλατιού φοβικού μετώπου, στο οποίο πρωτοστατεί ο κ. Καρατζαφέρης και το ΛΑΟΣ, σύρεται ο κ. Σαμαράς, συνηγορούν τμήματα του κυβερνώντος κόμματος και κομμάτια της Εκκλησίας, που έχουν στασίδια στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ενός μετώπου που είναι επικίνδυνο να πάρει διαστάσεις».

Ads

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας είναι ανάγκη να δημιουργηθεί «ένα προοδευτικό μέτωπο, ένας μεγάλος κοινωνικός συνασπισμός που θα οδηγήσει σε μια ουσιαστική προοδευτική στροφή τόσο στο θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής, όσο και αναφορικά με τα νεοφιλελεύθερα οικονομικά μέτρα στα οποία προχωράει η κυβέρνηση και τα οποία, εάν υιοθετηθούν, θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική κρίση». Τόνισε επίσης την ανάγκη η ελληνική κοινωνία να δεχθεί τη συμμετοχή των μεταναστών στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα.