Στο Παρίσι πρόκειται να μεταβεί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γ.Παπανδρέου προκειμένου να ενημερώσει τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί για τις ελληνικές θέσεις πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στις 25 Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

Ads

Το ραντεβού µε τον Γάλλο πρόεδρο στο Μέγαρο των Ηλυσίων θα πραγματοποιηθεί είτε λίγες ημέρες πριν την ενδιάμεση Σύνοδο Κορυφής στις 11 Μαρτίου είτε αμέσως μετά. Σύμφωνα με τα Νέα, ο πρωθυπουργός -μετά τη συνάντησή του µε την Άγκελα Μέρκελ- θεωρεί επιβεβλημένο το ταξίδι του στη γαλλική πρωτεύουσα ώστε να συζητήσει διά ζώσης µε τον Γάλλο πρόεδρο για το περιεχόμενο του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας. Υπενθυμίζεται ότι το Σύμφωνο το παρουσίασαν στις αρχές Φεβρουαρίου ο Γάλλος πρόεδρος μαζί με τη Γερμανίδα καγκελάριο.

Ο Γ.Παπανδρέου θα επιχειρήσει να πείσει τον κ. Σαρκοζί ότι θα πρέπει να ενισχυθεί ο προσωρινός μηχανισμός στήριξης που αποτελεί κοµµάτι της λεγόμενης συνολικής λύσης. Επίσης, θα ζητήσει να αποσυνδεθεί το ζήτηµα της επιμήκυνσης αποπληρωμής του ελληνικού δανείου αλλά και το θέμα της μείωσης των επιτοκίων δανεισμού από το συνολικό ευρωπαϊκό πακέτο που θα προωθηθεί στη Σύνοδο Κορυφής.

Εθνικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ

Την Παρασκευή συνεδριάζει και το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, όπου ο Γ. Παπανδρέου αναμένεται να επιδιώξει την τόνωση της ψυχολογίας των στελεχών ζητώντας τους να βοηθήσουν την κυβέρνηση «για το καλό της χώρας». Το Εθνικό Συμβούλιο θα προχωρήσει στην αντικατάσταση των τριών μελών του πολιτικού Συμβουλίου που υπουργοποιήθηκαν.

Ads

Επιπλέον, ο Γ.Παπανδρέου θα αρχίσει άτυπες συναντήσεις µε υπουργούς ζητώντας τους να συνεχίσουν µε κανονικούς ρυθμούς τη δουλειά τους, διαπιστώνοντας -σύμφωνα µε ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος- ότι «πολλοί εξ αυτών έχουν αδρανοποιηθεί εξαιτίας της φημολογίας για κυβερνητικό ανασχηματισμό ή ακόμη και εκλογές».