Συνάντηση με τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας, Βασίλη Ράπανο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Απόστολο Ταμβακάκη, είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας. “Είχαμε 207.00 μέτοχοι από 77 χώρες”, δήλωσε ο Απόστολος Ταμβακάκης.

Ads

Ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχάρη τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, την οποία αναγνώρισε ως «δείγμα εμπιστοσύνης που σιγά – σιγά ανακτούμε όλοι μας, και το τραπεζικό σύστημα, αλλά και η ελληνική οικονομία».

Ο Βασίλης Ράπανος υποστήριξε ότι με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου «βοηθούμε και εμείς στην προσπάθειά σας για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και για να μπορέσει η χώρα μας να ξεφύγει από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται και να βρει ξανά το δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας».

Τέλος ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Απόστολος Ταμβακάκης, εξέφρασε την πίστη του ότι «σιγά-σιγά θα ανοίξουν οι αγορές» προσθέτοντας ότι «το κλίμα για τη χώρα έχει αλλάξει, είναι πιο βελτιωμένο από ό,τι ήταν πριν από μήνες». Μάλιστα έκανε και την αισιόδοξη πρόβλεψη ότι το άνοιγμα στις αγορές μπορεί να γίνει εντός του 2010.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι βρέθηκε και το σχέδιο για την έξοδο της τράπεζας από το πρόγραμμα των προνομιούχων μετοχών που κατέχει το Δημόσιο, καθώς και η στρατηγική ανάπτυξης που πρόκειται να ακολουθήσει.