Η αμυντική πολιτική και οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλου με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη.

Ads

Όπως σημείωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Καρατζαφέρης, «συζητήθηκε επίσης και το σημερινό επεισόδιο. Φαίνεται πως πολλαπλασιάζονται οι αβλαβείς διελεύσεις των τουρκικών πολεμικών στο Αιγαίο, πράγμα που, για μένα, εγκυμονεί πιθανούς κινδύνους».

«Μετέφερα εις τον κ. Υπουργό κάποιες απορίες που έχουν γεννηθεί σχετικά με αυτήν την γρήγορη συμφωνία για τα ναυπηγεία. Μου έδωσε τις εξηγήσεις, που εξάλλου είναι και γνωστές από το αναλυτικό Δελτίο Τύπου που βγήκε. Και πρέπει να πω ότι φεύγω με μία ικανοποίηση για πλήρη ενημέρωση», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε: «Μιλήσαμε για τη σημερινή οριακή -για να είμαι ακριβής- αβλαβή διέλευση τουρκικού πολεμικού σκάφους από τα χωρικά μας ύδατα. Τη διέλευση την παρακολουθεί σκάφος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, όπως παρακολουθούμε όλα τα συμβάντα στο Αιγαίο, με τη στρατηγική ψυχραιμία που απαιτείται αλλά και με την εγρήγορση που απαιτείται».

Ads

«Άκουσα με πολύ μεγάλη προσοχή τις σκέψεις του κ. Καρατζαφέρη και βεβαίως τον ενημέρωσα για το σχέδιο συμφωνίας σε σχέση με το μέλλον των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και με το πρόγραμμα κατασκευής και εκσυγχρονισμού υποβρυχίων. Απάντησα στις ερωτήσεις του και χαίρομαι γιατί άκουσα ότι έμεινε ικανοποιημένος από την πλήρη ενημέρωση αλλά θα έχουμε και στη Βουλή, μεθαύριο, την ευκαιρία μιας αναλυτικής συζήτησης και μιας αναλυτικής μελέτης των κρίσιμων εγγράφων. Γιατί θέλουμε όλα να γίνουν με απόλυτη διαφάνεια και με μία μέθοδο η οποία δεν μοιάζει σε τίποτα με τις μεθόδους του παρελθόντος», συνέχισε ο υπουργός.