Οι τρόποι καταβολής του εφάπαξ των συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων απασχόλησαν την σύντομη συνάντηση που είχαν την Τρίτη στο υπουργείο Οικονομικών το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ και ο Γ.Παπακωνσταντίνου.

Ads

Στη συνάντηση εξετάσθηκε το θέμα του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων με την ΑΔΕΔΥ να ζητεί τη δανειοδότηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, ώστε να καλυφθεί ένα μέρος του ελλείμματος και να αρχίσουν, να καταβάλλονται τα περίπου 35.000 εφάπαξ στους δημοσίους υπαλλήλους που ήδη έχουν συνταξιοδοτηθεί. Σημειώνεται πως το έλλειμμα του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων ανέρχεται σε 1,6 δισ. ευρώ.

Η ΑΔΕΔΥ δεν δέχεται μείωση του εφάπαξ ή επιβολή εισφοράς στους εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους και διεκδικεί την υποχρεωτική ασφάλιση των απασχολούμενων στο Δημόσιο με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου και την θεσμοθέτηση εισφοράς 2% σε κάθε λογαριασμό του Δημοσίου υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο Τύπος, ο υπουργός τόνισε πως θα εξετάσει επισταμένως το ζήτημα, ωστόσο δεν ανάλαβε κάποια δέσμευση.

Ads