Στη Θεσσαλονίκη συναντιούνται Έλληνες και Σκοπιανοί αντιεξουσιαστές απόψε προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις όσον αναφορά το Μακεδονικό, τα Βαλκάνια και κινήσεις τους ενάντια στο ΝΑΤΟ.

Ads

Η κοινή εκδήλωση που διοργανώνει η «Συλλογικότητα Αναρχικών Ανατολικών»  πραγματοποιείται στο Εργατικό Κέντρο, με την αστυνομική παρουσία να είναι ισχυρή στη γύρω περιοχή.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: 

«Εκδήλωση με τη συμμετοχή συντρόφων και συντροφισσών από τη δημοκρατία της Μακεδονίας

Ads

-Η ιστορία είναι αμείλικτη για το τι συνέβη πραγματικά στη Μακεδονία τους τελευταίους αιώνες (πόλεμοι, προσφυγιά, εκκαθαρίσεις που διαμόρφωσαν τον πληθυσμιακό χάρτη της περιοχής)

-Ευρωατλαντική ολοκλήρωση των δυτικών Βαλκανίων και ο νέος ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή

-Τι έχει φέρει στο εσωτερικό των δύο κοινωνιών η συμφωνία (άνοδος των εθνικισμών, ενδοαστικές αντιπαραθέσεις, άμβλυνση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, επιρροή στην καθημερινόητα στις πόλεις που ζούμε

-Η αναγκαιότητα για την οικοδόμηση ενός ελευθεριακού/ ταξικού/ διεθνιστικού κινήματος στα Βαλκάνια ενάντια στο ΝΑΤΟ και στην ισχυροποίηση της παρουσίας του στην περιοχή που μετατρέπεται σε μια απέραντη βάση, ενάντια στους πολέμους και στην εκμετάλλευση, ενάντια στα κράτη και στον καπιταλισμό».

Σημειώνεται πως εθνικιστικές οργανώσεις είχαν απευθύνει κάλεσμα για αντισυγκέντρωση τστο σημείο, χωρίς όμως να μπορέσουν να την πραγματοποιήσεουν λόγω της περιφρούρησης.