Διαδοχικές συναντήσεις με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) και της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) είχε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο των επαφών του με κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς της χώρας.

Ads

Το προεδρείο της ΓΣΕΕ ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ για τις πρωτοβουλίες και τις απόψεις του για την εισοδηματική πολιτική, τις εργασιακές σχέσεις και την ανεργία.

«Ζητήσαμε να ενισχύσει η ΝΔ τις προσπάθειές μας για να βοηθηθούν οι χαμηλόμισθοι», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος. Σχολιάζοντας την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, ο κ.Παναγόπουλος τόνισε πως «ο ελληνικός λαός απαιτεί κινήσεις που θα δείχνουν ότι υπάρχει δικαιοσύνη στον τόπο», ενώ σε ερώτηση για το αν κάποιοι θα πρέπει να πάνε φυλακή τόνισε πως «η φυλακή είναι το ανώτατο σημείο απονομής δικαιοσύνης για όσους έχουν διασπαθίσει το δημόσιο χρήμα».

Σχετικά με την πρόταση της ΝΔ η εξεταστική επιτροπή να εξετάσει όλα τα οικονομικά θέματα από το 1980 και μετά, ο κ. Παναγόπουλος τόνισε πως «δεν πρέπει να πριονίζουμε το κλαδί που καθόμαστε και το κλαδί είναι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

Ads

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, από τη μεριά του σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά ζήτησε «να σταματήσουν οι θεωρίες περί Τιτανικού και κοιτάξουμε το αύριο». «Να δώσουμε ελπίδα, να κοιτάξουμε την ανάπτυξη και τις επενδύσεις», υπογράμμισε ο κ. Ασημακόπουλος. Ο ίδιος ζήτησε από την κυβέρνηση και τα κόμματα να πάψουν να λειτουργούν «με ιδιότυπο αυτισμό» και ζήτησε «να βγουν από τα γραφεία τους και να προσπαθήσουν να πείσουν την κοινωνία ή να πειστούν από αυτή αλλιώς όπως είπε, θα μπούμε σε μια αυτοκαταστροφική πορεία».