«Περίεργα» μηνύματα εκπέμπει η ελληνική κυβέρνηση. Από τη μία μιλάει για «κόκκινο» συναγερμό και επιφυλακή στο Αιγαίο και από την άλλη ο πρωθυπουργός ανεβάζει φωτογραφίες από ξέγνοιαστες διακοπές και συναντήσεις με τον Τομ Χανκς. Ακολούθως μετακινείται εσπευσμένα με ελικόπτερο από το νησί στην… Επίδαυρο για να παρακολουθήσει την παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου, που ανέβασε το Εθνικό Θέατρο, και πάλι με την σύζυγό του.

Ads

Και βέβαια από κοντά και ο μιντιακός μηχανισμός, με πλήθος φωτογραφιών και δημοσιευμάτων, ανάμεσα στα ρεπορτάζ για τις κρίσιμες ώρες από την κρίση στο Καστελόριζο, για να ενημερώσουν πόσο κομψή ήταν και πάλι η Μαρέβα. «Ρολά», πάντως, φαίνεται να «κατέβασε» και η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα, με τον Έλληνα πρέσβη να βρίσκεται επίσης σε διακοπές, όπως φαίνεται από σχετική ανάρτηση στον κρατικό ιστότοπο, «Διαύγεια».

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προωθεί τη δική του ατζέντα για διάλογο για όλα και η Γερμανία να μεσολαβεί για συνεκμετάλλευση. Μάλιστα Βερολίνο και Άγκυρα φαίνεται πως βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία για τις εξελίξεις.

Τίποτα από τα παραπάνω όμως δεν φαίνεται να απασχολούν ιδιαίτερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είχε άλλες προτεραιότητες. Ο δημοφιλής ηθοποιός Τομ Χανκς όσο και η σύζυγός του Ρίτα Γουίλσον, συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό, και τη σύζυγό του Μαρέβα Μητσοτάκη και με τα ελληνικά τους διαβατήρια ανά χείρας, φωτογραφήθηκαν όλοι μαζί. Το εν λόγω στιγμιότυπο ανέβασε μάλιστα ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον λογαριασμό του στο Instagram γράφοντας: «Ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον είναι πλέον υπερήφανοι Έλληνες πολίτες».

Ads

Παρεμπιπτόντως, απαντήσεις θα πρέπει να δοθούν και για τον τρόπο μετακίνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στις διακοπές του, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως χρησιμοποίησε στρατιωτικό ελικόπτερο, τόσο για τη μετάβασή του στην Αντίπαρο, όσο και για το ταξίδι του στην Επίδαυρο. Από το Μέγαρο Μαξίμου θα πρέπει να απαντήσουν αν όντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε στρατιωτικό ελικόπτερο ως «ταξί» για τις μεταφορές του. Υπενθυμίζεται πως κάτι ανάλογο είχε πράξει και με το «Parents Weekend», όπως το είχε αποκαλέσει, στη Βοστόνη, όπου είχε χρησιμοποιήσει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για ένα οικογενειακό διήμερο. 

* Βίντεο από την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο θέατρο της Επιδαύρου όπου παρακολούθησε την παράσταση «Πέρσες», ένα «έργο πολύ επίκαιρο, για την αλαζονεία της εξουσίας, για την αλαζονεία του πλούτου, για την περιφρόνηση της φύσης, όλα αυτά που θίγει και είναι πράγματα που καίνε σήμερα και μας αφορούν όλους», όπως είπε και η ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου